Visma Solutions kasvaa ja palkkaa väkeä

Lappeenranta. Severa ja Netvisor yhdistyivät Visma Solutionsiksi. Yhtiö hakee kasvua myös ulkomailta ja palkkaa uutta väkeä.

TIMO LAITAKARI

Lappeenrannan Rakuunamäellä muuttolaatikot liikkuvat. Visma tarvitsee uutta tilaa, ja se laajenee toiseen vanhasta hevostallista kunnostettuun toimistotaloon.

Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara kertoo, että jatkossa kaikki Lappeenrannan 120 vismalaista työskentelevät samassa paikassa.

Taloushallinnon ja projektinhallinnan ohjelmistoja tarjoavan Visma Solutionsin myynti on viime vuodet kasvanut 30 prosentin vauhtia ja vieläpä kannattavasti.

-Ei ole näkyvissä, että kasvu hiipuisi.

Vauhti näkyy myös rekrytointitarpeessa: lähikuukausina on tarkoitus palkata toistakymmentä ihmistä, joista yhdeksän Lappeenrantaan.

Visma Solutionsin naapurissa toimii saman konsernin tilitoimisto Visma Services, joka työllistää noin 60 henkeä.

Visma Solutionsin juuret ovat lappeenrantalaisissa Netvisor Oy:ssä ja Severassa. Norjalainen Visma osti yhtiöt muutama vuosi sitten, ja vuodenvaihteessa pisti ne yhteen.

Netvisor tekee yhtiöiden taloushallinto- ja toiminnanohjausohjelmistoa. Sevara taas tarjoaa rakennusyhtiöille, mainostoimistoille ja muille projektityötä tekeville työkalut esimerkiksi tuntiseurantaan, tarjousten hallintaan ja laskutukseen.

Salovaaralla on selkeät näkemykset tulevaisuudesta: Netvisor kasvaa kotimaassa ja Severa entistä enemmän ulkomailla. Severan uusista asiakkaista jo yli puolet tulee Suomen ulkopuolelta, lähinnä Ruotsista ja Norjasta.

Visma Solutionsin ohjelmat toimivat kokonaisuudessaan verkossa eli niin sanotusti pilvessä. Ohjelmia ei asenneta asiakkaiden tietokoneille, vaan niitä voidaan käyttää internetin kautta.

Salovaara näkee pilvessä tulevaisuuden. Käsitystä vahvistaa alan tutkimuslaitoksen ennuste, että jo muutaman vuoden päästä viisi kuudesta ohjelmasta myydään pilvessä.

Vuonna 2009 Severa palkittiin arvostetulla kansainvälisellä Red Herring 100 Global -tunnustuksella. Palkitsijat pitivät yhtiötä yhtenä maailman lupaavimmista teknologiayrityksistä.

Nyt neljä vuotta myöhemmin Salovaara kertoo, ettei yhtiön kansainvälistyminen käynyt ihan niin helposti kuin ajateltiin.

Talouslama ja kokemukset todellisuudesta opettivat, etteivät yritykset osta liiketoiminnalleen elintärkeitä ohjelmistoja noin vain verkosta: tuotetuki ja myynti pitää hoitaa asiakkaan omalla kielellä paikan päällä.

Maailmanvalloituksen sijaan tavoitteena on nyt rauhallisempi eteneminen. Pohjoismaissa tavoitteena on markkinajohtajuus pian.

Ruotsissa Severalla on neljän hengen myyntitoimisto, Norjassa tuotteen myynti tapahtuu Visman verkon kautta. Jalansija on otettu myös Hollannissa ja Britanniassa.

Norjalainen ostoksilla

Norjalaisomisteinen Visma-konserni on tullut Lappeenrantaan neljällä yrityskaupalla.

Yhtiö osti tilitoimisto Teemuaho Oy:n 2009, ohjelmistotalo Severan 2010, tilitoimisto Tilihuoneen 2011 ja ohjelmistotalo Netvisorin 2011.

Severa ja Netvisor toimivat nyt Visma Solutions -yhtiönä.

Teemuahon ja Tilihuoneen toiminta jatkuu Visma Services -yhtiössä.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari