Categories
Artikkelit

Nuijamaan marketti ei saanut lupaa

Lappeenranta. Lapveden Logistiikan poikkeuslupa ei enää mennyt läpi. Alue pitää kaavoittaa, ennen kuin uusia myymälöitä nousee.

TIMO LAITAKARI

Lapveden Logistiikan markettihanke Nuijamaalle ei etene. Lappeenrannan tekninen lautakunta ei antanut lupaa rakentamiselle.

Alueella ei ole voimassa olevaa kaavaa. Lautakunnan mielestä marssijärjestys on se, ettei uusien myymälöitä voida rakentaa ennen kuin tiesuunnitelma, vaihemaakuntakaava ja Nuijamaantien varren osayleiskaavan valmistuvat.

Vasta näiden jälkeen voidaan ratkaista yksittäisten rakennuspaikkojen sijainti ja liittyminen yhdyskuntarakenteeseen.

Yhtiö halusi rakentaa Nuijamaantien varteen raja-aseman lähelle 1?750 kerrosneliön liikerakennuksen.

Myyntiin suunniteltiin puutarhakalusteita, ja -työvälineitä, kalastusvälineitä ja -asusteita sekä siivousvälineitä ja -tarvikkeita.

Vuonna 2011 silloinen tekninen lautakunta oli valmis antamaan luvan rakentamiselle ilman kaavaakin. ELY-keskus kuitenkin valitti tästä hallinto-oikeuteen, joka palautti asian muotovirheen vuoksi uudelleen käsiteltäväksi.

Nyt sekä ELY-keskus että ympäristötoimi vastustivat luvan myöntämistä.

ELY kiinnitti huomiota kaavatilanteeseen: alueelle kohdistuu niin monenlaisia suunnitteluun, käyttöön ja rakentamiseen liittyviä paineita, etteivät yksittäisratkaisut ole hyväksyttäviä.

Ympäristötoimi muistutti jätevesiongelmista. Alueella ei ole toimivaa kunnallistekniikkaa.

Lapveden Logistiikan tonttitoiveet ovat Lappeenrannassa muutenkin olleet vastatuulessa. Yhtiö haki kauppatonttia myös Mustolasta, mutta sekin meni keväällä sivu suun, kun jaossa olleet kauppapaikat annettiin Rajamarketille ja Petroi Finlandille.

Lapveden Logistiikka vaati tekniseltä lautakunnalta päätöksen oikaisua, mutta keskiviikkona lautakunta hylkäsi sen.

Lapveden Logistiikka on venäläisen Vladimir Desnitsan omistama kuljetusalan yritys.

Yhtiö on pyrkinyt toiminnan laajentamiseen myös vähittäiskauppaan, ja yhtiö rakentaa parhaillaan myymälää Imatralle.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari