Rahanpuute pitääKahilanniemen klubitalon jäissä

GOLF. Golden Swing hakee yhä lisärahoitusta klubitalon yli kahteen miljoonaan paisuneen budjetin kokoon saamiseksi. Golden Swingin golftoiminta pistettiin jäihin Espanjassa.

Jarmo Hämäläinen

Viime lokakuussa alun perin avattavaksi suunnitellun Kahilanniemen golfkentän uuden klubitalon rakennustyömaa on jämähtänyt siihen, mihin se viime joulukuussa jäi. Katon maalaus on kesken ja pihalla kaapit odottavat sisään kantamista.

Kunnianhimoiset suunnitelmat paisuttivat budjettia ja rahat loppuivat kesken urakan klubitaloa rakennuttavalta Golden Swingiltä.

— Lisärahoitusta etsitään koko ajan. Toimitusjohtaja Ostap Lukjanov veljensä kanssa etsii sitä omista lähteistään ja minä yritän löytää rahoittajia Suomen päästä, Golden Swing Lappeenranta Oy:n operatiivinen johtaja Markus Iitiä kertoo.

Klubitalon alkuperäinen 1,6 miljoonan euron budjetti on kasvanut Iitiän mukaan ainakin jo 2,2—2,3 miljoonaan. Uuteen kaksikerroksiseen klubitaloon on määrä valmistua normaalien klubitilojen lisäksi iso talviharjoittelupaikka sekä ravintola ja kylpyläosasto.

Vielä talvella suunnitelmissa oli siirtää lisävaroja Lappeenrantaan Golden Swingin muista kohteista Turkista ja Espanjasta. Nyt katseita suunnataan vain Turkkiin päin.

— Espanjan golftoiminnot on pistetty jäihin. Yleinen taloustilanne teki siellä toimimisen mahdottomaksi, Iitiä sanoo.

Helppoa ei rahoituksen löytäminen ole taloustaantuman aikana muualtakaan.

— Hyvin vaikeaa rahoituksen saaminen tuntuu olevan, vaikka suoraa eitä ei sijoittajilta ole tullutkaan vastaukseksi, Markus Iitiä kertoo.

Klubitalon töiden pysähtyminen tuottaa Golden Swingille lisätappioita koko ajan.

— Ravintolatoiminnan piti jo pyöriä ja paljon tavoitteita oli asetettu tyky-toimintaan, joka olisi saatu uudessa klubitalossa vauhtiin.

— Uusi tavoite on nyt ensi syksyssä ja talvessa. Sitä ennen pitää kuitenkin saada tuntuvasti lisärahoitusta kokoon, Iitiä sanoo.

Talvikaudella Golden Swing Lappeenranta Oy:n palkkalistoilla on ollut toimitusjohtaja Ostap Lukjanovin lisäksi vain Markus Iitiä.

Kesäkaudella henkilökuntamäärä taas kasvoi, kun golfopetustoiminta Kahilanniemessä alkoi ja pro shop avattiin rantarangen lähellä pienessä toimistorakennuksessa, josta löytyy kahvipistekin.

Pallonkerääjät mukaan lukien sesonkikaudella työntekijöitä on kymmenkunta.

— Uuden klubitalon pyörittäminen työllistäisi ravintoloineen talvellakin kahdeksan yhdeksän ihmistä, Iitiä kertoo.

Kaksi vuotta Lappeenrannan kaupungin palkkalistoilta virkavapaalla ollut Markus Iitiä palaa elokuussa liikunnanopettajaksi.

— Sen jälkeen ehkä hoidan tätä golfhommaa oman toimen ohella.

Golden Swingin uusi klubitalo sijaitsee yhtiön omalla tontilla uusien rivitalojen vieressä.

Kahilanniemen golfkentän hoidosta vastaa Viipurin Golf, joka on vuokrannut kentän maa-alueen Lappeenrannan kaupungilta ja UPM:ltä. Vuokrasopimus kaupungin kanssa jatkuu vuoteen 2042.

Golden Swing puolestaan vuokrasi Kahilanniemen golfkentän toiminnot Viipurin Golfilta vuonna 2009 kymmenen vuoden sopimuksella.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen