Mestaruus maistui Aku Partaselle Vaasan torilla

YLEISURHEILU. LUM:n kävelijä otti Kalevan kisojen 20 kilometrin kävelyn kuitenkin kovana harjoituksena Moskovan MM-kisoja silmällä pitäen.

Tuomo Reponen

Vajaa 15 kilometriä oli kävelty, ja sitten se tapahtui. Kilpailun kakkospaikalla ollut Aku Partanen saavutti kilpailua johtaneen Aleksi Ojalan. Lappeenrantalaisen paidassa roikkunut numerolappu tippui kyydistä, ja sama kohtalo oli myös Ojalalla.

Lappeenrannan Urheilumiehiä edustava kävelijä meni menojaan, ja tuuletti Suomen mestaruutta kellon näyttäessä 1.29,40.

-Aika ei ollut kummoinen, mutta ei minulla mitään aikatavoitetta ollutkaan. Tiesin jaksavani hyvin loppuun asti. 20 kilometriä on niin pitkä matka, että viimeinen vitonen on tuskallista, jos alkuun lähtee repimään, ensimmäisen Suomen mestaruutensa saavuttanut Partanen analysoi suoritustaan.

KILPAKUMPPANI Ojala jäi lopulta 46 sekunnin päähän. Kovin mahdollinen kilpakumppani jäi tosin Kalevan kisoissa kukistamatta, sillä Jarkko Kinnunen ei ollut puolustamassa Suomen mestaruuttaan. Hän valmistautuu Moskovan MM-kisoihin St. Moritzissa.

-Harmitti tosi paljon, ettei Jarkko ollut mukana. Meillä on ollut kivoja keskinäisiä kisoja Suomessa, Partanen totesi.

Moskova on myös Partasen mielessä. Siellä tavoitteet eivät ole sijoituksissa.

-Otin tämän kovana harjoituksena Moskovaa varten. Siellä tavoitteenani on tehdä uusi ennätys. 3.55 voi olla lähellä, 21-vuotias nuorukainen suunnitteli. Hänen nykyinen ennätyksensä 50 kilometrillä on 3.58,50.

VAIKKA kyseessä olikin harjoitus Moskovaa varten, maistui mestaruus Partaselle. Erityisen ilahtunut hän oli kilpailuradasta, joka kiersi ympäri Vaasan toria. Sadat ihmiset kannustivat kävelijöitä aurinkoisessa säässä.

-Loistavat puitteet. Lisää tällaisia, Partanen hymyili.

Seurakaveri Tiia Kuikka oli naisten 10 kilometrin kävelyn kuudes kauden parhaallaan 54.08. Ennätyksestään Kuikka jäi kymmenen sekuntia.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen