Naapurit haluavat eroon krouvista

Lappeenranta. Naapuritalon asukkaat ovat tehneet kaupungille huomautuksen Kanavakrouvin-kiinteistöstä. Taloyhtiön hallitus vaatii omistajaa siistimään tontin tai kaupunkia purkamaan suojelun.

Eevi Kinnunen

Asunto Oy Laurinkaran hallitus on jättänyt Lappeenrannan kaupungille kirjallisen huomautuksen lauritsalalaisesta Kanavakrouvi-baarista. Hallituksen mukaan krouvin piha on epäsiisti, kiinteistö rapistunut ja baarikävijät aiheuttavat häiriötä.

Asuntoyhdistyksen hallituksen jäsen Juha Myllynen kertoo, että kiinteistön toiminta aiheuttaa harmia etenkin naapurikerrostalon länsipäädyn asukkaille. Heidän asuntonsa ovat Kanavakrouvin pihaa vastapäätä. Asukkaita häiritsee siivottomuus ja sulkemisajan jälkeinen öinen melu.

Myllysen mukaan lauritsalalaiset toivovat krouvin tilalle esimerkiksi uutta kerrostaloa.

-Se talo on kaikkien muiden kuin museoviraston puolesta ihan purkukuntoinen.

Kanavakrouvi sijaitsee vuonna 1938 valmistuneessa, suojellussa funkistalossa Hallituskadulla. Museovirasto myönsi keväällä 12 000 euroa talon kunnostamiseen.

Krouvin omistaja Heimo Jarva kertoo, että kaupunki kehotti keväällä siistimään kiinteistön ulkoalueet. Rakennusta ollaan kuitenkin paraikaa kunnostamassa, joten Jarva aikoo siivota pihan vasta syksyllä, kun remonttivälineet korjataan pois. Tällä hetkellä halkeillutta maalipintaa hiotaan pois ja uusitaan.

Omistaja uskoo, että ihmisiä ei todellisuudessa häiritse kiinteistön rapistuneisuus, vaan baaritoiminta.

-Asia juontaa siihen, että Kanavakrouvia yritetään saada pois ja se laitetaan talon syyksi.

Meteliväitteitä Jarva pitää perättöminä.

Tarkastusinsinööri Jarno Junnonen Lappeenrannan rakennusvalvonnasta sanoo, että Kanavakrouvin omistajaa on kehotettu toukokuussa siistimään kiinteistön piha. Korjauskehotus annettiin, kun rakennusvalvonta kävi tarkastamassa pihan kunnon ja huomasi siellä rojua.

Rakennusvalvonta ei ole vielä ehtinyt tarkistaa, onko korjaustoimenpiteet tehty.

Talon kuntoa tai mahdollista suojelun purkamista Junnonen ei osaa kommentoida. Hän uskoo, että paikallisia häiritsee enemmän kiinteistön käyttötarkoitus kuin sen kunto.

Kirjoittaja:
Eevi Kinnunen