Timtshenkolta tukea SaiPan juniorien matkalle

LAPPEENRANTA. Helsinki Areenan uuteen omistajakaartiin kuuluva Gennadi Timtshenko oli sponsoroimassa SaiPan juniorijoukkuetta Sveitsiin jääkiekkoturnaukseen.

Tuomo Reponen

Jokainen jääkiekkoilija haluaa kansainvälisiin kaukaloihin. SaiPan C98-juniorit pääsivät huhtikuussa ulkomaanmatkalle, kun joukkue osallistui Sveitsin Genevessä järjestettyyn Geneve Future Hockey Challenge -turnaukseen.

Erikoisen matkasta teki se, että sen rahoitti turnauksen pääsponsori Neva Foundation, jonka perustaja on vastikään Helsinki Areenan yhdessä Rotenbergin perheen kanssa ostanut Gennadi Timtshenko.

Tapahtumat nytkähtivät liikkeelle viime talvena, kun Timtshenko oli yhdessä suomalaisen liikekumppaninsa Kai Paanasen kanssa katsomassa SaiPan SM-liigaottelua.

-Halusimme tarjota auttavan kätemme, kun kuulimme, että halukkuutta turnaukseen on, Paananen kertoo.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun suomalainen joukkue saa apua turnausmatkaan.

-Olemme edellisinä vuosina järjestäneet mahdollisuuden muillekin suomalaisille joukkueille. Se on sellainen hyvän mielen juttu, että juniorit saavat kokemuksia.

SaiPan juniorit olivat olleet jo etukäteen yhteydessä turnausjärjestäjiin. Linkkinä Sveitsin päässä toimi tällä hetkellä SaiPan B-junioreita valmentava Tuomo Ropo, joka toimi viime kaudella Geneve Servetten juniorijoukkueen valmentajana.

-Häneltä saimme kuulla mahdollisuudesta. Sitten Liiga-SaiPan kautta tuli tietoa, että homma järjestyy tällä tavalla. Asiat tapahtuivat aika nopeasti. Pojilla oli turnauksessa täyshoito. Ainoastaan bussimatkat lentokentältä ja takaisin toivat heille kustannuksia, SaiPan junioripäällikkö Petteri Kilpivaara kertoo.

SaiPan joukkueessa pelasi myös KooKoon ja SaPKon junioreita. Turnaus jäänee ainutlaatuiseksi yhteistyöksi. Paanasen mukaan ensi vuoden kuvioista ei ole puhuttu mitään. On myös täysin mahdollista, että Suomesta tuetaan jotakin toista seuraa.

-Sitä täytyy katsoa tarkemmin myöhemmin. Kyllä me haluamme tukea nuorisourheilua resurssiemme mukaan. Eteläkarjalaista urheilua olemme tukeneet kaksitoista vuotta, sillä sponsoroimme Catzia, Paananen kertoo.

SaiPalla ja Geneve Servetellä on suunnitelmia aloittaa yhteistyötä lähitulevaisuudessa.

-Olemme puhuneet mahdollisuuksista leireillä toistemme kotimaissa. Myös esimerkiksi valmentajavaihto voi tulla kysymykseen. Sellaista seurojen välistä urheilullista yhteistyötä. Ideointi on vielä kesken. Vain taivas on rajana, Kilpivaara valottaa.

Yhteistyö ei kuitenkaan takaa osallistumista Geneven turnaukseen.

Gennadi Timtshenko

61-vuotias venäläinen öljymiljardööri

Asuu Sveitsissä, on myös Suomen kansalainen Osti kesäkuussa Hjallis Harkimon Helsinki Areenan yhdessä Rotenbergin veljesten kanssa.

Perustanut Neva Foundationin, joka on tukenut myös suomalaisten juniorijoukkueiden, kuten SaiPan osallistumista Geneven junioriturnaukseen.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen