Categories
Artikkelit

Ysit haluaa pelaajistaan enemmän irti

LAPPEENRANTA | Pesä Ysien pelinjohtaja Jukka Mäkisen korvaaminen Markku Lötjösellä johtui seurajohdon mukaan puhtaasti pelillisistä syistä.PESÄ YSIEN toiminnanjohtaja Ville Lantta vakuuttaa pelinjohtajan vaihdoksen johtuneen puhtaasti pelillisistä syistä. Ysien päätös erottaa Jukka Mäkinen syntyi viime perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan.Joukkue lähti seuraavana päivänä matkaan kohti Lapuaa, jossa sunnuntain ottelussa joukkueen viuhkamiehenä debytoi alkukauden varapelinjohtaja Markku Lötjönen. Peli päättyi Lapuan selvään 2-0-voittoon.Eilen leipätyönsä kiireiden keskeltä tavoitettu Mäkinen pidättäytyi kommentoimasta tapahtunutta. Mäkinen toimi Ysien superpesisjoukkueen pelinjohtajana toista kauttaan.- Pelimme ei ollut sillä tasolla, jolla sen olisi pitänyt tässä vaiheessa olla, kun alamme valmistautua playoffseihin, Lantta toteaa.- Ehkä tässä runkosarjan viimeisillä kierroksilla on vielä aikaa jotain tehdä, löytää se draivi ja juttu.Lantan mukaan ei voida sanoa, että Mäkinen olisi menettänyt joukkueen luottamuksen.- Ei ehkä varmaan kaikkien joukkueen jäsenten kesken se juoni ollut vain riittävän vahvaa, jotta olisi voitu asioita viedä eteenpäin, Lantta muotoilee.- Ongelmat pelin ydinasioissa ovat varmasti kaikilla tiedossa, mutta ryhmä ei tuon pelinjohdon kanssa saanut vietyä niiden korjauksia loppuun asti.- Jotain meidän piti sitten vain keksiä.PESÄ YSIEN seurajohto asetti kuluvan kauden tavoitteeksi SM-mitalin. Se kirjattiin ylös myös sopimuksiin. Kauteen valmistautumisen aikaan pelaajisto tarkensi omaksi tavoitteekseen Suomen mestaruuden.Joukkueen otteita on kuitenkin leimannut epätasaisuus. Ysit on sarjataulukossa neljäntenä ja taistelee yhä pudotuspelien kotiedusta, kun runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua.- Saimme ryhmän vähän myöhään kasaan, mutta silti meidän materiaalillamme pelin olisi pitänyt näyttää heinäkuun alkupuolella vähän paremmalta, Lantta toteaa.- Kysehän ei ole mistään Jukka Mäkisen huonosta työmoraalista tai asennoitumisesta. Nehän ovat olleet kymppi plussaa.Lantan mukaan ilmassa ei ollut suurta dramatiikkaa.- Tämä on kylmästi kilpaurheilua. Piste. Tätä tehdään suhteellisen tosissaan.- Meillä on tavoitteet korkealla. Kun kilpaurheilussa on tavoitteita, muutoksia ja ratkaisuja niiden saavuttamiseksi pitää tehdä.MARKKU LÖTJÖNEN tuli Mäkisen avuksi viime talvena. Hänellä on sopimus valmiina myös ensi kaudesta, joten nosto ykköspelinjohtajaksi oli seuran näkökulmasta luonteva.Lantan mukaan Lötjösen ensi kauden roolista ei ole vielä sovittu.- Vilpittömästi lappeenrantalaisen pesäpallon eteen tässä yritetään tehdä töitä. Siitä tässä on kyse.Tämä on kylmästi kilpaurheilua. Piste.Ville Lantta

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: