Henkistä lähiruokaa

Kaupunkifestivaali. 22. Linnoituksen yö on keitetty kasaan lähestulkoon oman paikkakunnan tekijöillä. Katsottavan ohjelman lisäksi kaupunkilaisia usutetaan työpajoihin tekemään.

Liisa Kukkola

Lappeenranta. Noin 250 henkilöä esiintyy tai on valvomassa tavalla tai toisella Linnoituksen yön sujumista ensi lauantaina eli 10.8.

Lappeenrannan syntymäpäivän päätapahtumapaikat ovat Katariinantori esiintymislavoineen, Vihreä makasiini ja kesäteatteri.

Linnoituksen yön järjestämiseen on käytetty rahaa suurin piirtein saman verran kuin viime vuonnakin: 76 000 euroa. Siitä puolet kuluu eri esityksiin ja puolet festivaalin rakenteisiin sekä järjestyksenpitoon.

-Ohjelmaa on tietoisesti viety paikalliseen suuntaan. Jos olisimme varanneet esiintyjiksi esimerkiksi Jesse Kaikurannan ja Von Hertzen Brothersit, ohjelmabudjetista olisi kulunut 2/3-osaa eikä meillä olisi ollut koossa kuin kaksi esiintyjää, kertoo Linnoituksen yön päätuottaja Marko Sarkima.

Paikalliset esiintyjät saadaan huomattavasti halvemmalla. Sarkiman mukaan lähes tulkoon talkoopalkalla.

Kaupunkilaisilla kaikki Linnoituksen yön esitykset ja tapahtumat ovat ilmaisia.

Lavoille kapuavien esiintyjien lisäksi tämänkertaisessa Linnoituksen yössä kaupunkilaiset itse pääsevät tekemään ja koettelemaan taitojaan.

Helsinkiläisen Leijaseuran työpajassa pääsee rakentamaan oman leijan, ja eteläkarjalaiset taidegraafikot opastavat niin aikuisia kuin lapsia grafiikan tekemiseen. Taidekoulu Estradin sirkuspaja sekä taidemuseon kierrätystyöpaja on tarkoitettu lapsille samoin kuin Linnoituksen yön rastikierros.

Osallistumista parhaimmillaan ovat myös karaoke niin aikuisille kuin lapsillekin tai Linnoituksen luontoretki.

Katariinantorilta voi löytää itselleen myös uuden harrastuksen: 25 lappeenrantalaista seuraa, yhdistystä ja muuta toimijaa esittelevät siellä toimintaansa.

Linnoituksen yö on tarkoitettu koko perheen juhlaksi. Huvialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia, ne voi viime vuoden tapaan jättää Linnoituksen portille tulevaan pisteeseen.

Linnoituksen yö lauantaina 10.8. klo 12-24

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola