Categories
Artikkelit

Jääkiekkoilijan kesä on pian ohi

LAPPEENRANTA | Janne Tavi teki viime kaudella uransa ennätyspisteet Lahden Pelicansissa ja hakee SaiPasta lopullista läpimurtoa. Keltapaidat esittäytyvät kotiyleisölleen tänään alkavassa turnauksessa.SaiPasta on yleensä tultu hakemaan joko läpilyöntiä tai uutta potkua uralle. Janne Tavi kuitenkin nakutti jo viime kaudella ennätyspisteensä 16+11=27 Lahden Pelicansissa.Hänen kahteen aiempaan täyteen liigakauteen verrattuna pistepussi lihoi noin kymmenellä tehopisteellä. Väkisinkin tulee mieleen, miten nousukiidossa oleva 23-vuotias hyökkääjä päätyi itärajan pikkuseuraan ja vieläpä kahden vuoden sopimuksella?— Silloisista vaihtoehdoista SaiPa tuntui parhaalta oman kehityksen kannalta. Haen ainakin isompaa roolia ja yritän olla yksi joukkueen johtavista pelaajista, kertoo Tavi, jonka sopimus SaiPaan julkaistiin jo pian kauden päättymisen jälkeen huhtikuussa.Ja se läpilyönti on Tavin mukaan vielä tekemättä.— Ainahan seuraava kausi on paras kausi. Surkean syksyn pelanneen Pelicansin lento päättyi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Jarkko Immosen johtamassa lahtelaisten kakkosketjussa hyökänneen Tavin otteet sen sijaan kestivät hyvällä tasolla läpi kauden.— Pelit eivät olleet mitään vuoristorataa. Se on varmaan suurin syy, että pisteitäkin tuli, miettii Tavi.Millaisen pelaajan SaiPa saa? Tavi kuvailee, että häneltä voidaan odottaa juonikkuutta, hyvää liikettä ja hässäköitäkin.Valtikseen helsinkiläislähtöinen hyökkääjä nimeääkin monipuolisuuden, ei maalinteon, vaikka Tavi oli viime kaudella Pelicansin kolmanneksi paras maalitykki. Samalla hän haaveilee 20 osuman rajapyykin rikkomisesta.— Olisihan se hyvä virstanpylväs. Kyllähän se niin on, että maalinteko on ensimmäinen ja viimeinen asia mielessä, kun on kentällä, hän myöntää.— Joskus se vain on helpompaa, joskus vaikeampaa. Ensimmäiset kiekko-oppinsa Tavi ammensi Oulunkylän Kiekosta. A-juniorina nelostie kuljetti hänet Jokereista sata kilometriä pohjoiseen.— Lähinnä syy oli se, etten nähnyt kovin hyviä mahdollisuuksia breikata Jokereissa. Kiekko-Vantaan kanssakaan ei ollut silloin niin hyvää yhteistyötä. Lahdessa pääsin pelaamaan Mestistä Heinolaan. Miesten pelit ovat kuitenkin miesten pelejä.SaiPassa Tavi on ehtinyt irrotella kesäkarstoja kahdessa harjoitusottelussa Rauman Pitsiturnauksen minipelien lisäksi.Kisapuistossa keltamustat esiintyvät ennen sarjan alkua ainoastaan tänään alkavassa kotiturnauksessa. SaiPa kohtaa iltaottelussa Pelicansin ja huomenna joko HPK:n tai KooKoon.KooKoota vastaan SaiPa pelaa vielä viikko ennen sarjan alkua Imatralla. Yksi harjoituspeli putosi ohjelmasta KHL-seuran peruttua tulonsa, mutta nykyinenkin pelimäärä tuntuu Tavista ihan sopivalta.— Kauden pelirytmistä alkaa saada kiinni, kun pelataan parina viikonloppuna putkeen. Janne Tavis. 13.9.1989 HelsinkiPituus/paino: 178 cm / 81 kg.Ampuu vasemmalta.Kolme viime kautta:2012—13 Pelicans 60 ottelua 16+11=27 tehopistettä2011—12 Pelicans 51 ottelua 8+8=16 tehopistettä2010—11 Pelicans 56 ottelua 12+5=17 tehopistettäSM-liigassa yhteensä 185 ottelua, joissa 37+26=63 tehopistettä. Ketjut tekeilläRissasen ja Kohon ympärilleLAPPEENRANTA. SaiPassa on jo nivoutumassa yhteen kaksi hyökkäysvitjaa. Ensimmäisen muodostaa Janne Tavi yhdessä keskushyökkääjä Jaakko Rissasen ja maajoukkuekutsun saaneen Jesse Mankisen kanssa.Kapteeni Ville Kohon ympärille on syntymässä tasapainoinen koostumus, jossa laitureina ovat Stefano Giliati ja Patrick Davis.— Kahteen muuhun kenttään on vaihtoehtoja. Tarkoitus on käyttää laajaa arsenaalia, kertoo SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen viikonvaihteen kotiturnauksen sotasuunnitelmista.Osaa pelaajista saatetaan lepuuttaa harjoittelukuorman tasaamiseksi.— Vammoja tai muuta akuuttia ei ole. Viime syksynä meillä alkoi olla jo tässä vaiheessa loukkaantumisia. Täytyy koputtaa puuta.

Kalle Sipiläinen

Kirjoittaja: