Categories
Artikkelit

Joutseno jää ilman tekojäätä

JOUTSENO | Joutsenon tekojääkaukaloon varatut rahat käytetään myös muiden toimialojen kuin liikuntatoimen hankkeisiin.Lappeenrannan kaupunki luopuu Joutsenon tekojääkaukalon rakentamisesta. Kaupunginhallitus päätti eilen hyväksyä eri toimialojen yhdessä tekemän listan kohteista, joihin kaukalolle varatut 370 000 euroa Joutsenossa käytetään.Lisäksi hallitus hyväksyi puheenjohtaja Risto Kakkolan (sd.) ehdotuksen siitä, että säästyvät 31 200 euroa käytetään muihin Joutsenon Energian-investointiohjelman kohteisiin.Tuula Partanen (kesk.) äänestytti Tuija Maaret Pykäläisen (vihr.) tukemana hallitusta siitä, että tekojääkaukalon määräraha käytettäisiin kokonaisuudessaan liikuntatoimen hankkeisiin.Esityksen puolesta äänesti Partasen ja Pykäläisen lisäksi vain Jani Mäkelä (ps.).- En hyväksy sitä, että liikuntaan suunnatut rahat laitetaan koulujen pihojen kunnostamiseen ja parkkipaikkojen rakentamiseen, Partanen perustelee.Partanen muistuttaa kaupunginvaltuuston päättäneen aiemmin yksimielisesti, että koulukeskuksen liikenneturvallisuusjärjestelyt tehdään ennen lukuvuoden alkua.- Lapset ovat jo koulussa. Kaupunki ei ole toteuttanut omia päätöksiään.- Mielestäni on väärin, että ne rahat otetaan Joutsenon Energian rahapaketista. Mielummin olisi ostettu latukone, jolla ylläpidettäisiin Joutsenon liikuntapaikkaverkostoa.Partasen mielestä päätös rikkoo myös kuntaliitossopimuksen henkeä. Uuteen käsittelyyn hän ei enää Joutsenon jäähalli-saagaa nostaisi.- Täytyy vain tyytyä enemmistöpäätökseen, vaikka se ei menekään aivan aikaisemmin tehtyjen sopimusten mukaan.PARTASEN tavoin joutsenolainen kaupunginvaltuutettu Tapio Virkki (sd.) on pettynyt kaupunginhallituksen ratkaisuun.- Sinällään surullinen päätös. Energian-sopimuksessa on varattu varoja eri hallintokunnille. Tämä oli varattu urheilupuolelle ja olisin toivonut, että se olisi sinne myös käytetty, Virkki toteaa.- Teimme aikoinaan nämä listat yhteisymmärryksessä Lappeenrannan kanssa. Kaikki muut kohdat ovat toteutuneet, koska muilla näyttää olevan nälkää näihin rahoihin. En voi sitä oikein hyväksyä. Kokoomuksen joutsenolainen kaupunginvaltuuston jäsen Pentti Belinskij ymmärtää, että ratkaisu ei tyydytä kaikkia.- Minusta se on kuitenkin vastuullisesti tehty ja jaettu kasvatus- ja opetustoimelta, kulttuuritoimelta ja nuoriso- ja liikuntatoimelta, Belinskij sanoo.- Tuli katalysaattorin ulkopuolelta, että koulukeskukseen sijoitettiin niin pieniä, esiopetukseen kuuluvia, alaluokkalaisia. Liikennejärjestelyt ovat näiden kannalta olemattomat. On aivan välttämätöntä, että ne hoidetaan kuntoon ennen kuin tapahtuu jotain.Belinskij oli mukana laatimassa alkuperäistä Energian-investointiohjelmaa. Hän muistuttaa, etteivät varatut rahat enää riittäneet sen kaikkien kohteiden rakentamiseen.- Tässä taloudellisessa tilanteessa tämä ratkaisu oli mielestäni oikea. Tarpeita on tullut niin paljon.Tässä taloudellisessa tilanteessa tämä ratkaisu oli mielestäni oikea.Pentti BelinskijTekojäärahojen käyttökohteetJoutsenon koulukeskuksen liikenneturvallisuuden ja piha-alueen parantamiseen sekä Taimitarhan päiväkodin piha-alueen kunnostukseen 170 000 e Joutsenon keskuskentän luonnonjääkaukalon peruskorjaus sekä uusi tennis- ja koripallopinnoite kaukaloon kesäkäyttöä varten 70 000 e Joutsenon keskuskentän keinonurmikentän ja harjoitusnurmikentän katsomot 44 000 e Nuorisotila Rientolan korjaustyöt 54 800 euroa Yhteensä 338 800 e Säästyvä määräraha 31 200 euroa käytetään jo meneillään olevien Joutsenon Energian määrärahasta rahoitettavien muiden hankkeiden kattamiseen.

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: