Categories
Artikkelit

Kultsu tulitti KoPan kumoon

Joutsenolaisen Kultsu FC:n ja lemiläisen Kotajärven Pallon kohtaamisessa oli hyvää paikallisottelumeininkiä. Kultsu oli kentällä KoPaa tehokkaampi ja otti voiton 4—1 (2—0).Paavo Ahola vei Kultsun johtoon ja teki ottelussa rangaistuspotkusta toisenkin maalin. Tuomas Tervo ja Antti Heinonen vastasivat joutsenolaisten kahdesta muusta onnistumisesta.— Meillä oli peli hallussa ottelun alussa ja toisen puoliajan alkupuolen osalta. Pelillisesti ottelu ei ollut hyvä kummaltakaan joukkueelta, Kultsun valmentaja Arto Valtonen totesi.— Kun olimme 4—0-johdossa, kaveri sai tehtyä kavennuksen meidän syöttövirheestämme. Sen jälkeen Kotajärvi pommitti aika kovaa. Lemiläiset jaksoivat yllättävänkin hyvin painaa ihan loppuun asti. Voiton ansiosta Kultsu kiipesi kohti jalkapallon Kaakkois-Suomen kolmosen kärkikaksikkoa Savilahden Urheilijoita ja Mikkelin Kissoja.Joutsenon ja Lemin joukkueiden hellevääntö näkyi myös lipunmyynnissä.— Hyvin oli porukkaa katsomassa, tälle sarjatasolle, Valtonen sanoi.Loppunumerot eivät lämmittäneet KoPaa, jolla oli alla kaksi peräkkäistä voittoa. Joukkueen otteisiin valmentaja Teppo Turunen oli kyllä tyytyväinen.— Tuollaisella pelillä taistelemme sarjapaikasta aivan täysillä, Turunen sanoi.Turusta kismitti erityisesti avausjakson lopulla syntynyt 2—0-maali, jossa sivurajaheitto nikattiin KoPan verkkoon.— Maalivahtimme oletti pallon menevän jonnekin ohi ja katseli vain, vaikka olisi ehtinyt ottaa sen moneen kertaan käteen. Myös rangaistuspotkuun johtanut tilanne harmitti Turusta.— (Pertti) Rytinki ei omasta mielestään tietenkään filmannut, mutta meidän mielestämme lensi ihan itsekseen ilmaan. Ei siinä ollut edes kontaktia. Tuomari vihelsi pilkun ja siitä maali. KoPa oli Joutsenossa laajalla miehistöllä ja sai voimaa kentälle vaihtopenkiltäkin. Toista otteluaan KoPassa pelannut Joonas Metiäinen onnistui jälleen, kun hän kavensi tilanteeksi 4—1.— Hallitsimme viimeistä puolta tuntia ihan täydellisesti. Meillä oli paikat vaikka tasoitukseen asti. Harmittamaan jäi, Turunen totesi.

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: