Kysymykset. Miksi Saimaa-turnaus viipaloidaan kahtia?

JALKAPALLO. Saimaa-turnaus pelataan tänäkin syksynä Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Imatralla. Pelialustana ovat vain kumi- ja hiekkatekonurmikentät.

ANSSI SILVENNOINEN

Juniorijalkapallon 38. Saimaa-turnaus pelataan tänä vuonna kahdessa osassa. Ensimmäinen osa järjestetään 14.-15. syyskuuta, jolloin kentät valtaa E11- ja sitä nuoremmat poikajuniorit sekä kaikki tyttöjuniorien sarjat. D12- ja sitä vanhempien poikajuniorien vuoro on 5.-6. lokakuuta.

Miksi turnaus järjestetään kahdessa osassa, Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piirijohtaja Veijo Vainikka?

-Siihen on oikeastaan vain yksi syy. Joukkueilta tuli selvä viesti, että hiekkakentillä ei enää haluta pelata.

-Alueen jalkapallo- ja hiekkatekonurmikentät eivät riitä turnaukselle ilman sen kahteen osaan jakamista, jos haluamme pitää kaikki ikäluokat mukana.

-Joukkueiden kanta näkyi useamman viime vuoden aikana. Osallistujamäärissä on ollut laskeva trendi.

Kuinka uudistus on otettu vastaan?

-Joukkueet ovat olleet päätöksestä tyytyväisiä, mutta ei se trendi vielä muuttunut.

-Tämä on tietysti vasta ensimmäinen kerta tällä järjestelmällä, joten liikaa johtopäätöksiä ei voida vetää.

-Näillä näkymin turnauksen joukkuemäärä jää alle sadan.

Oletko pettynyt joukkuemäärään?

-Olen jonkun verran pettynyt. Erityisesti tyttöpuolen sarjoihin. Tarjosimme sarjoja neljään ikäluokkaan, mutta ainoastaan yksi pystytään pelaamaan.

-Parissa muussakin ikäluokassa on yllättävän vähän joukkueita.

Miten turnausta voisi jatkossa kehittää?

-Olemme järjestelytoimikunnassa miettineet sitä, että pitäisikö turnaukseen ottaa mukaan sarjoja puhtaille harrastejoukkueille, jotka eivät ole seurajoukkueita.

-Venäjältä voisi tulla joukkueita. Aivan näinä päivinä pitäisi tulla varmistus siitä, osallistuuko Pietarin yksityinen Kolomäki-jalkapallokoulu turnaukseen tänä vuonna. Heidän kauttaan sana kyllä kulkee muillekin Pietarin alueen seuroille. Uudet kansainväliset vastustajat voisivat nostaa turnauksen mielenkiintoa suomalaisseurojenkin keskuudessa.

Käsi sydämelle: tuleeko hiekkakenttiä ikävä?

-Ei niitä kyllä tule.

-Minun mielestäni jalkapallo kyllä sopii ihan hyvin hiekkakentille, kun olen hiekkakenttäajan kasvatteja. Ymmärrän silti osallistujia. Eivät pelaajat ja joukkueet halua enää palata 1980-1990-luvuille. Valtaosalla joukkueista on nykyisin jalkapallonurmet käytössä päivittäisessä harjoittelussa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen