Lipsaset joutuivat pettymään

LAPPEENRANTA. Ennakkosuosikki Saara Lipsasen kaari ei riittänyt mitaleille keihäänheitossa. Kolmiloikkapaikalla hopea lipui Simo Lipsasen käsistä viimeisellä kierroksella.

Tuomo Reponen

Valtava pettymys näkyi Lappeenrannan Urheilumiesten Saara Lipsasen kasvoilta hänen kävellessään pois kilpailupaikalta. Kilpailun ennakkosuosikin tulos 46,34 jäi lähes kolme metriä hänen ennätyksestään.

Se riitti nuorten SM-kisoissa vasta viidenteen sijaan. Kyyneleet pyrkivät esiin, kun nuori urheilija yritti kertoa tuntojaan kilpailun jälkeen.

-Ei mennyt niin kuin piti.

Tavoitteet olivat kultamitalissa ja 50 metrin ylityksessä. Kotiyleisön edessä heittänyt Lipsanen ei saanut kuitenkaan parastaan irti. Hän myönsi, että jännitystä oli ilmassa normaalia enemmän.

-Kyllä yleisö vähän lisäsi paineita, mutta ei se haitannut.

Tunnelma keihäspaikalla oli kaksijakoinen. Lipsasen pettymyksen hetkellä Kimpisen päädystä kuului viimeisellä kierroksella paljon ilon kiljahduksia.

Toiseksi viimeisenä heittänyt Vehkalahden Veikkojen Meri Rautamies paransi ennätystään lähes kahdella metrillä, ja siirtyi tuloksella 49,03 kilpailun kärkeen. Viimeisenä heittänyt Turun Weikkojen Sanne Erkkola vastasi huutoon paitsi kirjaimellisesti, myös tuloksen muodossa. Keihäs kantoi lukemiin 49,68 ja Suomen mestaruus matkasi Turkuun.

-Voi herranen aika. Minua jännitti tosi paljon. Olen ihan sekaisin vieläkin. Kyllä maistuu, niin ikään uuden ennätyksensä tehnyt Erkkola iloitsi kisan jälkeen.

HIEMAN pettyneen oloinen oli myös Simo Lipsanen, vaikka hän saavuttikin kolmiloikassa SM-pronssia. Lipsanen piti kilpailun kakkossijaa tuloksella 14,64, mutta Helsingin Kisa-Veikkojen Elias Mäkelä meni viimeisellä yrityksellään sentillä ohi.

Lipsanen ei pystynyt vastaamaan viimeisellä hypyllään, joka kantoi 14,58.

-Jouduin vähän sipsuttamaan lankulle siinä viimeisessä. Ei voi minkään, sellaista tämä on. Mitali on mitali, mutta väri olisi voinut olla toinenkin, hän sanaili kilpailun jälkeen.

-Tämä oli ihan perussuoritus. Enemmän olisi ollut helposti otettavissa.

Voittaja Kristian Pulli loikki toisellaan 15,16. Hän jätti loput yrityksensä väliin.