Categories
Artikkelit

Millä juoppoputkasta pääsee kotiin?

KysymyksetMillä juoppoputkasta pääsee kotiin?Lappeenrannasta on kuskattu juoppoja Imatran putkaan jo puolentoista vuoden ajan. Remontin takia siirretty putka tuo lisää kilometrejä niin poliiseille kuin putkaan joutuneillekin. Juoppoputkasta heräävälle aamun kotimatka voi tulla yllätyksenä.Etelä-Karjalan poliisilaitoksen ylikomisario Ilkka Pöyhiä, miten juoppoputkasta heränneet matkaavat koteihinsa?-Pääsääntöisesti annamme matkalipun, ja putkasta heränneet tulevat julkisilla kulkuneuvoilla. Ohjeen mukaan heille pitää järjestää paluukuljetus, se on velvollisuus. Täytyy olla hyvin poikkeustapaus, että voidaan joku tuoda meidän autollamme.Miten paljon matkalippuja käytetään? -Kyllä mahdollisuutta käytetään, jonkin verran niitä on.Käykö lippu sekä junaan että linja-autoon?-Pääsääntöisesti linja-autoon. Junaa käytetään poikkeustapauksissa, esimerkiksi juhlapyhänä, jos linja-autot eivät kulje.Onko yhteiskunnan tehtävä maksaa ilmaisia bussilippuja putkaan joutuneille?-Siitä on käyty kovasti keskustelua ympäri valtakuntaa. Kotiutuminen pitää järjestää, tavalla tai toisella. Jos asiaa ajattelee näin poliisina, niin jos bussilippuja ei makseta, mihin se johtaa? Pahimmassa tapauksessa he jäävät vain pyörimään vieraalle paikkakunnalle.

Elina Kirvesniemi

Kirjoittaja: