Namikan jenkit jalkautuvat kouluille

LAPPEENRANTA. Koripalloilijat osallistuvat kummikoulujensa englannin kielen oppitunneille 3—5 kertaa kuukaudessa.

Kalle Sipiläinen

Namika Lappeenrannan amerikkalaispelaajat näkyvät tulevana talvena säännöllisesti lappeenrantalaiskouluissa. Seura ja kaupunki ovat aloittaneet Namika goes to school -nimisen projektin, jossa pelaajat osallistuvat luokkien englannin kielen opetukseen.

— Aina kun pelaajat ovat lasten ja nuorten parissa, ovat amerikkalaispelaajamme suosituimpia, ja mikä olisikaan luontaisempi paikka tavata lapsia ja nuoria kuin koulujen englanninkielen tunnit, kertoo Namikan markkinointipäällikkö Juha Sten.

— Myös koulujen perusopetussuunnitelma tukee osaltaan projektia, hän lisää.

Namika rakentaa lisäksi verkkosivuston englannin kuullunymmärtämisen tehtäviä, joissa seuran amerikkalaispelaajat kertovat elämästään lyhyiden, vaikeusasteeltaan erilaisten, videoiden muodossa.

— Toivotaan, ettei tämä jää vain vuoden pilottiprojektiksi, vaan osapuolet kokevat tästä olevan oikeasti hyötyä lisääntyvän suvaitsevaisuuden, yhteisöllisyyden ja oppilaiden englannin kielen opiskelumotivaation osalta. Me haluamme urheiluseurana olla tekemässä hyvää, ja tämä on myös meidän kädenojennuksemme ympäristöllemme.

Joutsenon, Kimpisen ja Sammonlahden koulut saavat syksyllä omat kummipelaajansa. Pelaajat osallistuvat 3—5 oppitunnille kuukaudessa.

— Rehtorit tarttuivat innolla yhteistyömahdollisuuteen, kun Namika otti yhteyttä. Useampikin koulu olisi ollut halukas, mutta ainakaan pilottivaiheessa koulujen määrää ei voida vielä kasvattaa.

Kummipelaajatoiminnalla on hyvin laajoja kasvatuksellisia ja oppimiseen innostavia ulottuvuuksia, jotka eivät rajoitu pelkästään liikuntaan, toteaa Lappeenrannan kaupungin perusopetusjohtaja Mari Routti.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen