Categories
Artikkelit

Paikalliset esiintyjät vetivät Linnoitukseen

Väki nautti Linnoituksen yöstä isolla joukolla mutta rauhallisesti.Linnoituksen yön kovin meno oli kesäteatterin lavalla. Yleisö ryhtyi heti rytmikkääseen taputukseen, kun lappeenrantalaisnuorten breikkiä, räppäystä ja muuta katumeininkiä yhdistelevä show alkoi.Rauhallisempaa tunnelmaa oli Vihreässä makasiinissa, jossa esimerkiksi lappeenrantalaisduon Minna Mänttärin ja Seppo Äikkään konsertti veti vanhan varastorakennuksen täyteen.Tänä vuonna Linnoituksen yön ohjelma oli aiempaa paikallisempi. Ilmaiset esitykset näyttivät kiinnostavan kaupunkilaisia kiitettävästi.Illan hämärtyessä Katariinantori alkoi kuhista ihmisistä Lappeenranta big band -orkesterin soittaessa.Käsilläkin pääsi tekemään. Etelä-Karjalan taiteilijaseura veti grafiikkatyöpajaa lapsille ja myöhemmin illalla aikuisille. Vastaavaa ei ole ennen järjestetty.— Väkeä on käynyt. Olemme tosi iloisia, että täällä oli lapsiakin varmaan 50, taiteilija Ulla-Kaija Lammi toteaa.Alkuilta sujui sekä poliisin että ensiapuhenkilöstön mukaan rauhallisesti. Tänäkin vuonna järjestyksenvalvojat vahtivat, ettei alueelle tuotu omia alkoholijuomia.Ensiavussa korjailtiin lähinnä nirhaumia ja haavoja. Ensiapupäivystysvastaava Marketta Hagmanin mukaan mukulakadut ovat hankalia etenkin vanhuksille ja lapsille.— Porukkaa on liikkeellä, mutta ei ole yhtä ainutta häiriökäyttäytyjää ollut tähän mennessä, poliisin kenttäjohtaja Matti Hirvonen kommentoi puoli kymmeneltä illalla.— Jos näin jatkuu, niin se on hienoa, että kansa osaa juhlia ilman poliisia ja pelastuslaitosta.

Emilia Lavonen

Kirjoittaja: