Categories
Artikkelit

Suurvoitto vie SaiPaa kohti parempaa

Lappeenranta | Liiga-SaiPa Oy teki huipputuloksen viime kaudella. Seura ei halua haihatella, vaan kehittää toimintaansa kaikilla osa-alueilla.Liiga-SaiPa Oy järisyttää kotimaista ammattilaisurheilukenttää historiansa suurimmalla jättipotilla. Lappeenrantalaisseuran päättyneen tilikauden tulos nousi 743 000 euroon. Liikevaihto kasvoi lähes miljoonalla eurolla 4,8 miljoonaan.SaiPan toiminnan kulmakivet eli ravintolatulot, lipputulot ja yhteistyösopimusten tulot kasvoivat kukin vähintään 15 prosenttia edellisvuodesta. Yleisökeskiarvo 3?873 oli lähes 400 yli budjetoidun.- Iso asia tässä on se, että joukkueemme pelasi pitkiä jaksoja hienoa lätkää. Se sytytti yleisön. Saimme aika hyvän meiningin tälle alueelle ja ympärillemme, SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.- Ilman sitä olisi aika paljon haastavampaa pyörittää tätä hommaa kannattavasti.SaiPa sai myös historiansa suurimman siirtokorvauksen, kun maalivahti Jani Nieminen siirtyi tammikuussa KHL:n rahaseuraan Ak Bars Kazaniin.Yhtiö olisi ylittänyt tulostavoitteensa, 174 000 euroa, ilman Niemisen myyntiäkin.- Se kauppa ei selitä tuloksesta kuin selvästi alle puolet, Kallioniemi sanoo.SaiPa löytää suurvoitolleen käyttöä monella rintamalla. Tulevan kauden pelaajabudjetti nousee 200?000 eurolla 1,55 miljoonaan euroon. Lisäksi seura on remontoinut jäähallin tiloja ja avaa Kisapuistoon uuden ravintolan.4,6 miljoonan euron budjettitavoitteen pohjana on pyrkimys 3 700 katsojan ottelukeskiarvoon.- Emme usko, että pystyisimme tekemään jotain ihmeellisiä gepardinloikkia satsaamalla yhteen osa-alueeseen lyhytjänteisesti kamalan paljon.Velkojaan seura lyhensi viime tilikaudella muhkeat 400 000 euroa. Pitkäaikaista vierasta pääomaa on jäljellä 378 000 euroa, lyhytaikaista vähän yli 900 000 euroa. – Alamme näyttää yrityksenä siltä, että tätä toimintaa voi tehdä ihan fiksulla tavalla.Samaan hengenvetoon Kallioniemi toteaa jääkiekkobisneksen olevan äärimmäisen riskialtista.- Se on ihan sama mitä toimitusjohtaja tässä keulii. On niin monta asiaa, jotka voivat mennä huonosti hyvistä päätöksistä ja kovasta tsempistä riippumatta.- Meidän täytyy pitää tiukka kulukuri. Meillä ei ole paljon varaa hölmöillä.Meidän täytyy pitää tiukka kulukuri. Meillä ei ole paljon varaa hölmöillä.Riku Kallioniemi

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: