Jordan Murphree osaa myös pussittaa

LAPPEENRANTA. Jordan Murphree tuo kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta jahtaavaan Catziin lisää monipuolisuutta. Catzille oli tarjolla paikka myös Baltia-liigassa, mutta rahoitus nousi esteeksi.

Kalle Sipiläinen

Jordan Murphree haluaa varmistaa Lappeenrannan Catzille kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden lauantaina alkavalla naisten korisliigakaudella. Tapiolan Hongassa viime kaudella SM-koriksen toiseksi parhaan pistekeskiarvon (21,12) pussittanut Murphree oli myös Catzin päävalmentajan Mika Haakanan ykköstoive vahvistuksia metsästettäessä.

— Tosi tyytyväinen pitää olla, että saimme hänet. Jordan on erittäin monipuolinen pelaaja. Viime kaudella Hongassa hän otti paljon ratkaisuvastuuta. Lisäksi pelinäkemys on äärimmäisen hyvä ja hän on hyvä syöttäjä. He löytävät varmasti toisensa Alex Andersonin ja Lena Reshetkon kanssa.

Viime kaudella Murphree piti espoolaisia pystyssä kahdestaan Melissa Jelteman kanssa. Haakanan edellä mainitseman avainkaksikon lisäksi Catzista sen sijaan löytyy seitsemän naisten tai nuorten maajoukkuepelaajaa.

— Catz ei ole vain yhden tähden joukkue, vaan täällä kaikilla on oma roolinsa, tietää Texasista kotoisin oleva Murphree, joka sisäpelaajan roolin lisäksi pelasi osan viime kautta Hongan pelintekijänä.

Triplatuplaa Catz ei pääse jahtaamaan, sillä cup-pelit ovat siirtyneet ainakin toistaiseksi historiaan.

— Nyt niille olisi ollut eritoten tarvetta. Pelejä ei tule kuin 24, kun Nokia ilmoitti elokuussa, ettei pystykään lähtemään sarjaan, sanoo Haakana.

Kolminkertainen sarja pelataan yhdeksällä joukkueella. Tavoitteena oli tiivistää joukkuemäärä kymmeneen, mutta se putosikin kahdella.

— Kerkeää harjoittelemaan vähän liikaakin.

Catzille oli tarjolla paikka Baltia-liigassa. Se olisi tuonut 12 peliä lisää, mutta olisi vaatinut 30 000 euron lisäpanostusta.

— Se tuli kesäkuussa nopeasti eteen, mutta sillä aikataululla ei ollut mahdollista saada rahoja kasaan, toteaa Haakana, jonka mieli tekisi myös kansainvälisiin peleihin.

— Uskon, että naistenkin korikselle sellaiset pelit tekisivät hyvää niin kuin ovat tehneet miesten korikselle.

Hyvää tekee varmasti lauantainen sarja-avauskin, kun vanha taistelupari Kotkan Peli-Karhut saapuu Lappeenrannan urheilutalolle. Ilmassa leijuu revanssihenki, sillä viime kevään finaaleissa Catz vei kotkalaisia ihan mennen tullen ja huuhtoi kultaa otteluvoiton 3—0.

Ellei ihmeitä satu, niin kilpavarusteluaan jatkanut kaksikko kohtaa toisensa myös tämän kauden päätteeksi.

— Kolmas peräkkäinen mestaruus on tavoitteena. Kolmea mestaruutta ei taida olla vielä yhdelläkään seuralla Lappeenrannassa, sanoo Haakana.

PeKa on vahvistanut rivejään maan eliittiin kuuluvalla Taru Tuukkasella ja kotkalaisten edellisessä mestariryhmässä pelanneella Krystal Vaughnilla. Menopuolella ovat nuori maajoukkuepeluri Linda Lehtoranta ja Anissa Pounds.

Catzin paluumuuttaja on Tuukkasen kanssa Espanjan pääsarjaa samassa seurassa pelannut Dionne Pounds. Viime kauden avausviikon vakiokasvoista Chandrea Jonesia ei nähdä Catzissa alkavalla kaudella. Myöskään Lotta Aaltonen ja Katja Summala eivät jatka Lappeenrannassa.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen