Lappeenranta haluaa eroon Kimi Circuitista

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki tarjoaa Muukon kartingrataa kuluineen Lappeenrannan Urheiluautoilijoille.

ANSSI SILVENNOINEN

MUUKON kartingradan tulevaisuus on yksi Lappeenrannan kaupungin säästökuurin sivujuonteista.

Kaupunki haluaa luovuttaa radan Lappeenrannan Urheiluautoilijat ry:lle. Liike toisi nuoriso- ja liikuntatoimen budjettiin kolmessa vuodessa 50 000 euron säästön.

Summa on pieni kaupungille, mutta verraten suuri yhdistykselle.

LprUA on ylläpitänyt rataa kaupungin tuella koko sen olemassaolon ajan. Jatkossa kaikki kulut siirtyisivät yksin sen maksettavaksi.

-Asia on vielä täysin kesken. Kyllä siitä keskustellaan kaupungin kanssa. En tässä vaiheessa halua kommentoida sitä sen enempää, LprUA:n puheenjohtaja Harri Rämä tyytyy toteamaan.

LprUA on rakentanut talkoilla ja kaupungin tuella käytännössä kaiken, mitä rata-alueelta löytyy. Sen vuoksi rakennusten siirtyminen seuralle olisi luontevaa.

Radan maapohjan omistus jäisi kaupungille, mutta vuosivuokra olisi tiettävästi varsin pieni.

LprUA:n neuvottelukumppani on Lappeenrannan nuorisotoimi, jonka omistukseen rata on merkitty.

LPRUA ON halunnut turvata kartingin harrastusmahdollisuudet Lappeenrannan seudulla ja on siksi huolehtinut Muukon radasta säntillisesti.

Seura on tehnyt radalla omin voimin sellaisiakin kunnostustoimia, jotka periaatteessa olisivat kuuluneet radan omistavan kaupungin kontolle.

Rata nimettiin Kimi Circuitiksi LprUA:n kuuluisimman jäsenen Kimi Räikkösen mukaan vuonna 2001.

Kimi Circuitin tulevaisuuden pitäisi olla selvillä ennen kuin kaupunginvaltuusto lyö ensi vuoden budjetin lukkoon.

KAUPUNKI pohtii, josko Muukon kunnostetut luodikkoampumaradat ja motocrossrata voisivat siirtyä kartingradan tapaan kokonaan seurojen vastuulle.

-Ampumaradoilla ei ole kuin sähkö- ja jätekuluja, jotka eivät ole kovin suuria, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.

Molemmissa kohteissa käytännön ylläpidosta ja kehittämisestä ovat huolehtineet paikalliset seurat kaupungin tuella, kuten kartingradallakin.

-Seuroja varmasti mietityttää vielä se, jos tulevaisuudessa ympäristöluvat tiukkenevat ja ykkösluokan pohjavesialueella vaaditaan vielä uusia suojaustoimia. Ne ovat todella kalliita, Oksman muistuttaa.

PERIAATTEESSA on täysin mahdollista, että Amiksen tekonurmikenttä siirtyisi jalkapalloseuroille tai Kisapuiston tekojäärata jääpalloseuroille samaan tapaan.

Oksman ei kuitenkaan pidä sitä lähitulevaisuudessa todennäköisenä.

-Tekonurmikentän vuotuiset lämmityskustannukset ovat 130 000 euroa. Kun seuroilla on tiukkaa maksaa nykyisiä liikuntapaikkamaksuja, eivät ne pystyisi huolehtimaan näin suuresta käyttöomaisuudesta, Oksman arvelee.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen