Assi Group ostaa Technopolis I:n ja II:n

Lappeenranta. Ossi Vilhun kiinteistösijoitusyhtiö ostaa Vapaudenaukion kiinteistöt varmistaakseen Technopolis II:n toteutumisen. Technopolis omistaa jatkossa toimitiloja vain Skinnarilassa.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Lappeenrantalaisen Ossi Vilhun kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group ostaa Technopoliksen toimitilakiinteistöt Lappeenrannan Vapaudenaukiolla. Kauppaan kuuluvat 2008 valmistunut Technopolis I sekä vielä rakentamaton Technopolis II.

-Kiinnostuimme kiinteistöistä, koska minulla oli huoli, ettei Technopolis II ehkä muuten toteutuisi. Uskon, että sillä on merkitystä, kun kiinteistöillä on vahva kasvollinen, paikallinen omistaja, Ossi Vilhu perustelee kauppaa omalta puoleltaan.

Assi Group ostaa ykkösvaiheen kiinteistön 5,1 miljoonalla eurolla ja rakennuttaa pitkään rakentamista odottaneen Technopolis II:n. Rakennustyöt alkavat toden teolla vuodenvaihteen jälkeen. Kakkosvaiheen rakennuskustannuksiksi on arvioitu noin 13 miljoonaa euroa. Kakkososan arvioidaan valmistuvan helmikuussa 2015.

Kakkosvaiheen tontti kuuluu vielä Lappeenrannan kaupungille, mutta kaupunki ja Technopolis Kiinteistöt Lappeenranta Oy ovat sopineet, että kaupunki myy kyseisen tontin Technopolis Kiinteistöille 1,8 miljoonalla eurolla. Kauppa toteutuu ensi vuoden puolella uuden omistajan eli Assi Groupin kanssa.

 

Technopolis sitoutuu manageroimaan ainakin neljän vuoden ajan Assi Groupia toimitilojen toiminnan kehittämisessä.

-Kiinteistöt säilyvät Technopoliksen brändin alla ja me huolehdimme kiinteistöjen asiakkuuksista. Asiakkaille muutokset tulevat näkymään vain vuokralaskujen lähettäjän nimen muutoksena, Technopoliksen Lappeenrannan alueen johtaja Markku Hokkanen sanoo.

Hokkasen mukaan Technopolis luopui kiinteistöistään Lappeenrannan keskustassa, koska pääomaa tarvitaan bisneksen kehittämiseen muualla. Yhtiö on tehnyt kaksi merkittävää kiinteistöostoa syksyn aikana, toisen Oslossa ja toisen Otaniemessä. Skinnarilan toimitilat säilyvät Technopoliksella.

 

Kakkosvaiheen tontin rakennusoikeus on 6?800 kerrosneliötä ja rakentaminen kolminkertaistaa Technopoliksen eli nyttemmin Assi Groupin toimitilat Vapaudenaukiolla.

Suurin osa maanpäällisistä pysäköintipaikoista ykkösvaiheen edustalta poistuu, ja pysäköinti siirtyy maan alle. Maan alle tulevia parkkipaikkoja rakentaa jo kaupungin parkkitaloyhtiö Williparkki pääkirjaston viereen.

Williparkin toimitusjohtaja Mikko Hietamies sanookin, että osapuolten sopimus on merkittävä myös heidän kannaltaan. Technopolis on sitoutunut ostamaan uudesta parkkitalosta 61 autopaikkaa kakkosvaiheen kaavan velvoittamana. Sama velvoite ykkösvaiheen osalta on ollut 33 autopaikkaa, jotka ovat 2008 valmistuneessa parkkitalossa.

-Rasitesopimukset siirtyvät Assi Groupille ja uskon, että se tulee olemaan meille hyvä yhteistyökumppani, kuten Technopoliskin on ollut.

 

Ossi Vilhu

Syntynyt 1948 Lemillä.

Myi perheyritys Terästornin vuonna 2007 oltuaan 36 vuotta yhtiön toimitusjohtaja.

Omistaa Assi Group Oy:n, joka harjoittaa sijoittamista arvopapereihin ja kiinteistöihin.

Rakensi Hinkkasen talon tilalle Wilhunkulman, joka valittiin Lappeenrannan vuoden rakennukseksi.

On ostanut myös Armilan funkiskoulun tontteineen.

Harrastaa aktiivisesti liikuntaa.

Heikki Sopanen