Kysymykset. Kuka ostaisi Pulsan aseman?

Etti Kantola

Kirjoittaja:
Pulsan hoitokoti Lappeenrannassa sulkeutuu asiakkaiden puutteen vuoksi. Mitä hoitokotiyhdistys aikoo tehdä historiallisesti arvokkaalla kiinteistöllä, puheenjohtaja Heikki Svinhufvud?

— Ei mitään tietoa. Hallituksen näppituntuma on, että jotenkin pitäisi saada tilat pidettyä talven yli lämpimänä, ettei synny aineellisia vahinkoja. Paikkoja on kunnostettu 24 vuotta, ja jos pinkopahvista tehtyihin seiniin pääsee pakkanen, se on soromnoo. Jotenkin kunnialla siitä pitäisi päästä eroon. Ei aatteellisella yhdistyksellä ole mitään mahdollisuuksia pitää virtaa päällä.

Koska tilat tyhjenevät?

— En tiedä. Eksote näkyy vievän asiakkaita pois jo tällä viikolla, vaikka meillä on sopimukset vuodenvaihteeseen. Meiltä jää rahat saamatta, ja tästä tulee 15 000 euron tappiot. Eksotella on näköjään oma lainsäädäntönsä. Tämä on katkera paikka meille, jotka joudumme maksamaan palkat sopimusten mukaan. Ehkä henkilöstö pitää pistää lomalle loppuajaksi.

Mikä on kiinteistön arvo?

— Ei mitään hajua. Siinä on kaksi—kolme hehtaaria ja 15 asuntoa peruskunnossa. Peruskunnallistekniikka, imeytyskentät jne. on rakennettu. Rasitteena on museoviraston suuri rakkaus. Kai sillä joku laskennallinen arvo on. Meidän näkökulmasta arvo on se, mitä sinne on satsattu.

Ketkä voisivat olla mahdollisia ostajia?

— Katsotaan, ketkä ovat kiinnostuneita. Eksoten (mielenterveyspalvelujen johtaja Timo) Salmisaari on kuulemma kiinnostunut. Jos joku löytäisi sopivaa toimintaa, matkailua tai asumista, se olisi hirveän hieno juttu. Toivottavasti joku ottaa hoteisiinsa.

Etti Kantola