LUM aikoo palata huipulle

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Urheilu-Miehet haluaa takaisin Suomen kymmenen menestyneimmän yleisurheiluseuran joukkoon.

Kirjoittaja:
ANSSI SILVENNOINEN

MAURI AUVISEN harjaantunut silmä valvoo Salli Kirvesmiehen harjoittelua urheilutalon juoksusuoralla. Kirvesmies muutti hiljattain opintojen myötä Lappeenrantaan ja vaihtoi samalla Mikkelin Kilpa-Veikoista Lappeenrannan Urheilu-Miehiin, jonka puheenjohtajana Auvinen juuri aloitti.

Auvinen jäi syksyllä eläkkeelle Suomen Urheiluliitosta 20-vuotisen uran jälkeen. Hänet muistetaan parhaiten heittolajien lajipäällikkönä.

Kirvesmiehellä on monipuolinen yleisurheilutausta. Tänä vuonna hän voitti kuulantyönnön 22-vuotiaiden SM-pronssia sekä hallissa että ulkona. Uudessa asuinkaupungissa on siis tiedossa oppia kotimaiselta kärkivalmentajalta.

-22-vuotiaiden naisten taso ei ole kovin hyvä monessakaan lajissa. Siellä pääsee mitaleille vielä aika helposti. Nyt hänellä on tavoitteita varmasti vähän enemmän kuin pärjätä siinä sarjassa, Auvinen kertoo.

 

LUM oli tänä vuonna Suomen yleisurheiluseurojen menestystä mittaavassa Kalevan malja -pistetaulukossa sijalla 20. Se ei seuralle jatkossa riitä.

Pisteitä tuli tänä vuonna 82,5. Ensi vuoden tavoite on 110.

-Meidän pitäisi päästä kymmenen joukkoon kahden vuoden sisään, jos nuoret kehittyvät. Siitähän se on vain kiinni, Auvinen linjaa.

Tavoitteeseen pyritään valmennusta tehostamalla. Tommi Viskari aloitti nuorisovalmennuspäällikkönä lokakuussa. Ensi vuonna junioripuolen vastaavaksi tulee taipalsaarelaislähtöinen Laura Outinen.

-Tarkoitus on saada rekrytoitua vielä enemmän valmentajia. Voimme myös ottaa liiton koulutusohjelmia aiempaa enemmän tavoitteeksi.

LUM haluaa saada yleisurheiluun lisää nuoria, jotka asettavat rohkeita tavoitteita eteenpäin mennessään. Sitä seura hakee perustamalla valmentajien alle uusia omia valmennusryhmiä.

LUM on aina ollut kilpaurheiluseura. Tavoitteellinen harjoittelu on tärkeässä roolissa jatkossakin.

-Ei se sovi, että 15-vuotiaana liikutaan vielä yleisurheilukoulussa ja harrastetaan kolme kertaa viikossa ja tehdään mitä vain. Tai hyvähän se on sekin, mutta se ei kehitä tulosurheilua. Pitää olla laji, tavoite ja kehittävä harjoitusohjelma.

 

Paluu seuratason ruohonjuurityöhön on Auviselle mielekäs muutos.

-Olen aina halunnut vaikuttaa asioihin ja saada jotain aikaan. Nyt haluan saada toimintaa viedyksi eteenpäin yhteistyöllä. Silloin LUM ottaisi taas aseman menestyvänä yleisurheiluseurana. Silloin sieltä aina joku huippukin tulisi nousemaan aivan kirkkaimpaan kansainväliseen valoon asti.

Perinteet velvoittavat?

-Niin. Kyllä se vähän niin on.

Anssi Silvennoinen