Parjalan alakoulukin saamassa jatkoaikaa

Lappeenranta. Kun kyläkouluja ei panna kiinni, koulutoimi joutuu etsimään säästöt muualta. Listalla on puolen miljoonan euron aukko.

TIMO LAITAKARI

Lappeenrannan kaupunginhallitus ei ole valmis lopettamaan Joutsenon Parjalan koulua ensi syksynä. Kaupunginhallituksen esityksen mukaan 37 oppilaan Parjalan koulua ei yhdistetä Ravattilan kouluun, vaan se jatkaa itsenäisenä vähintään siihen saakka, kun Joutsenon koulukeskukseen suunniteltu peruskorjaus valmistuu 2021.

Koko kouluverkkoasia menee ensi viikolla valtuustoon päätettäväksi. Siellä asiat voivat vielä muuttua suuntaan tai toiseen.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti viime viikolla esittää Parjalan koulun lakkauttamista, mutta kaupunginhallitus päätti nyt äänestyksen jälkeen toisin äänin 4-7. Yhdistämistä Ravattilaan kannattivat kokoomuslaiset sekä demarit lukuun ottamatta joutsenolaista Risto Kakkolaa. Keskusta, perussuomalaiset ja pienryhmät kannattivat Parjalan jatkoa.

Parjalan koulun lopettaminen ensi syksynä oli osa kasvatus- ja opetustoimen säästöohjelmaa. Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyllä säästöohjelman, joka toi toimialalle 1,4 miljoonan euron säästövelvoitteen tällä valtuustokaudella.

Jos Parjalan koulua ei lopeteta, se tarkoittaa, ettei säästöjä synny, vaan koulutoimi joutuu etsimään vastaavan 235?000 euron säästön jostain muualta.

Kaikkiaan kasvatus- ja opetustoimella on nyt liki puolen miljoonan euron aukko säästötavoitteessaan, sillä lautakunta päätti viime viikolla poistaa lakkautuslistalta myös 31 oppilaan Partalan alakoulun.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari