Pekka Tirkkosen jatkosopimus on julkistamista vaille

Lappeenranta.Pekka Tirkkosen menestyksekäs kausi SaiPan päävalmentajana poikii jatkosopimuksen. SaiPan loukkaantumislista on edelleen pitkä ennen syyskauden viimeistä peliä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

SaiPan jääkiekkoliigan kärkikahinoihin nostanut päävalmentaja Pekka Tirkkonen on saamassa jatkosopimuksen. Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ei vielä kiellä eikä myönnä sopimuksen syntymistä.

— En kommentoi sopimusasiaa, mutta totta kai me haluamme Pekka Tirkkosen jatkavan SaiPan valmentajana. Olemme käyneet tiiviisti asiasta neuvotteluja, Kallioniemi sanoo.

Tirkkosen ja SaiPan uudesta kaksivuotisesta valmentajasopimuksesta kertoi torstaina ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehden mukaan valmennussopimukseen jatkoa ovat saamassa myös kakkosvalmentaja Ari Santanen ja maalivahtivalmentaja Janne Valtonen. Tirkkosen alkuperäisessä sopimuksessa oli optio kaudesta 2014—15.

SaiPa julkistaa liigajoukkueen uudet valmennussopimukset todennäköisesti ensi viikolla tiedotustilaisuudessa.

— Keskitytään nyt ensin syyskauden viimeiseen kotipeliin. Meillä on vielä yksi iso peli edessä, kun HIFK tulee perjantaina Kisapuistoon, Kallioniemi korostaa.

 

HIFK:n vierailu Kisapuistossa tarkoittaa automaattisesti yleisöryntäystä.

— Sen hienommin ei syyskautta voi päättää. Kisapuistossa on aivan varmasti taas mahtava tunnelma ja halli täynnä, kun on perjantai-ilta ja HIFK vastassa, ennakoi Pekka Tirkkonen, joka ei halua vielä vastaanottaa tietoja uudesta valmentajasopimuksesta.

— Ei tässä nyt vielä mitään kommentoitavaa ole. Totta kai olen kiinnostunut SaiPassa jatkamisesta ja hyvässä hengessä neuvotteluja on käyty.

 

SaiPan neljän ottelun mittainen voittoputki pamahti poikki keskiviikkona jatkoajalla Hämeenlinnassa. Perjantai-iltana liigassa kolmantena oleva SaiPa yrittää katkaista Kisapuistossa liigan nelosena olevan HIFK:n kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken.

— Paljon on parannettavaa Hämeenlinnan pelistä. Tunnetaso ja pelirohkeus jäi siellä vajaaksi.

— HIFK:ta vastaan pitää mennä aivan toisenlaisella latauksella. Nyt on viimeinen peli ennen joulutaukoa, kaikki henkiset ja fyysiset voimavarat voi heittää jäälle, eikä tarvitse ajatella seuraavia pelejä, Tirkkonen korostaa.

 

SaiPan loukkaantumislista on edelleen pitkä.

— Giliati, Mankinen, Ahonen ja Roope Hämäläinen ovat poissa. Patrick Davis pelasi yhden ottelun, mutta oireet palasivat ja hän on sivussa.

— Jaakko Rissasen pelaaminen ratkeaa aamuharjoituksissa.  Sen verran paljon on senttereitä ollut poissa, että puolustajista Maalahden Kalle joutui jo Hämeenlinnassa sentteriksi, hänellä kun on junioriajoilta hyökkääjätaustaa, Pekka Tirkkonen kertoo.

Jarmo Hämäläinen