Categories
Artikkelit

Saareen kelkan sijasta veneellä

Joutseno. Veneet laskettiin uudestaan vesille ja reki vaihdettiin kieseihin Rauhan talvitapahtumassa. Kelkkailusta ei voi kuin haaveilla.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia

Moottorikelkat seisovat rivissä lumettomassa rannassa. Potkukelkkojenkin alla laatat ovat paljaina. Luistinradan paikalla lainehtii Saimaa.

Salpasafarit joutuikin tekemään joitain säätöjä talvitapahtumansa käynnistämiseksi:

— Veneet laskettiin uudelleen vesille, että saadaan saarisafari hoidettua. Hevosrekikyydin sijasta kyytejä tarjotaan kieseillä, Petri Parkko kertoo.

Moottorikelkkojen seisottaminen kuivalla maalla verottaa tapahtumaa ehkä kaikista eniten, sillä kelkkailu on turisteista ollut mieluisinta. Sen sijaan kelluntapuvussa on jäiden seassa mukava puljata, Parkko arvelee.

 

Lauantain tuhnusateinen sää ei sekään ollut omiaan nostamaan Rauhan talvisafarin tunnelmaa, mutta Parkko on yhä optimistinen. Kestäähän tapahtuma 12 päivää, minkä aikana sääkin ennättää talvistua.

Kuudennen kerran järjestettävä Winter action park -tapahtuma on aiemminkin ollut sillä hilkulla, onko sitä pidettäessä talvi vai ei. Aina on pakkasesta päästy nauttimaan. Nyt pakkaset tulivat ja menivät ennen tapahtumaa.

— Voi kysyä, miksemme järjestä tätä kahta viikkoa myöhemmin. Silloin voi olla parempi keli, mutta ei ole lomalaisia, Parkko puolustaa.

Salpasafarit on muutenkin halunnut avata tapahtumallaan talvimatkailukauden. Se voi jatkua pitkään, kuten viime vuonna.

— Viime kevättalvi ja viime kesä olivat loistavia, Parkko kiittää.

Vaikka ulkoilutapahtumat vähän vesittyisivätkin, yritys pystyy nyt paikkaamaan tilannetta uudella rantaravintolallaan. Kesäkauteen se ehti vajavaisena, mutta pikkujouluihin saatiin jo yläkertakin valmiiksi.

 

Märkä ja pimeä joulukuu on puraissut Petri Parkon mukaan maakunnan matkailua muutenkin. Jonkin verran on hotellivarauksia peruttu.

Siitä safariyrittäjä iloitsee, että myös suomalaismatkailijat ovat ottaneet Rauhan alueen palvelut omikseen.

Kaija Lankia