Categories
Artikkelit

Tietotekniikkayhtiö CGI lopettaa Imatralla

TIMO LAITAKARI

Kirjoittaja:
Kansainvälinen tietotekniikkayhtiö lopettaa Imatran toimipisteensä keväällä. Yhtiön 16 työntekijälle tarjotaan työtä Helsingissä tai Hämeenlinnassa.

CGI tiedotti toimintojen keskittämistä koskevien yt-neuvottelujen päättymisestä perjantaina. Niiden lopputuloksena yhteensä noin 35 henkilön toimipiste muuttuu, kun infrastructure management -liiketoiminnan loppukäyttäjäpalvelujen toiminnot keskitetään Helsinkiin ja Hämeenlinnaan. Toimipisteistä vain Imatra lakkautetaan kokonaan.

 

Etelä-Karjalassa yhtiöllä on toimipiste myös Lappeenrannassa, mutta siellä keskittämispää- tös koskee vain yksittäisiä henkilöitä.

Yhtiö kertoo pyrkivänsä löytämään henkilön osaamista vastaavia tehtäviä CGI:n muiden paikkakuntien toimipisteistä, jos muutto Helsinkiin tai Hämeenlinnaan ei ole mahdollista. Ne jotka eivät vastaanota tehtävää toisella paikkakunnalla, irtisanotaan.

CGI tuli Etelä-Karjalaan reilu vuosi sitten ostettuaan brittiläisen tietotekniikkayhtiö Logican.

Kanadalaistaustaisella CGI:lla on eri puolilla maailmaa 68?000 työntekijää.

Yhtiö on listattu Toronton ja New Yorkin pörsseissä, ja sen liikevaihto on yli kymmenen miljardia Kanadan dollaria eli noin seitsemän miljardia euroa.

Timo Laitakari