Ville Koho nauttii olostaan Leijonissa

Ville Koho auttoi Suomen voittoon Venäjästä maajoukkuedebyytissään.

Kirjoittaja:
 

 

SaiPan kapteeni Ville Koho oli A-maajoukkuedebyyttinsä jälkeen tyytyväinen mies. Venäjän kaatuminen heidän tulevien olympialaisten kotihallissaan on mieleenpainuva saavutus.

Koholle merkittiin syöttöpiste Olli Palolan tekemään 1-0-maaliin, kun Suomi voitti Ilja Kovaltshukin ja Aleksandr Radulovin tähdittämän Venäjän lopulta 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).

– Tässä on melkein viikko oltu reissussa ja odoteltu, että pääsisi tositoimiin. Nyt sinne pääsi. Kyllähän se hienolta tuntui. Oli kyllä aika huikea peli, Koho kertoi puhelimitse Sotshista.

Koho antoi erityiskehut maalivahti Atte Engrenille, joka torjui 26 laukausta, joista suuri osa lähti parhaalta maalintekosektorilta.

– Kova taistelupeli ja hyvä taisteluvoitto. Se on tässä päällimmäisenä.

 

KOHO ON 31-vuotiaana poikkeuksellisen kokenut maajoukkuedebytantti. 13 liigakauden kokemus auttoi suhtautumaan merkkipaaluun oikein.

– Edellisiltana jännitti, kun mietin peliä. Ennen peliä ei enää oikeastaan yhtään. Sitten peli vei mukanaan. Alku oli itseltäni vähän tahmeaa, mutta sen jälkeen pääsin ihan hyvin siihen mukaan.

Koho johti Suomen kakkosketjua, jossa laitahyökkääjinä olivat Palola ja Pekka Jormakka. Vitja oli ottelussa Suomen vahvin. Se painoi peliä alituisesti Venäjän päätyyn.

Uuteen joukkueeseen sopeutuminen ei ole Koholle tuttua, mutta maajoukkueen mukana olo on sujunut täysin ongelmitta.

– Olen tuntenut olevani osa joukkuetta siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran kokoonnuttiin.

– Samat jututhan täällä pyörii kuin SaiPassakin.

Suomi kokoontui Helsingissä, reissasi sieltä pelaamaan Tshekkiin ja perjantaina Sotshiin. Tavallisesti Koho sahaa SaiPan mukana Suomen rajojen sisällä.

– Aika paljon on matkustettu eessun taas, mutta ei se ole haitannut kyllä yhtään. Olen nauttinut tästä viikosta.

 

KOMENNUS vei Kohon talviolympialaisten näyttämölle. Kohon mukaan olympialaiset näkyvät Sotshissa todella paljon.

– Kaikennäköistä pytinkiä on pystyssä. Tuo jäähalli on tosi hieno. Kaikki paikat näyttävät hyvältä, ainakin ulospäin.

Venäjä panostaa Sotshin turvallisuuteen. Kohokin on päässyt kävelemään turvatarkastusten ja valvontaporttien läpi jäähallille mennessään.

– Tuntuu, että poliiseja on tyyliin kymmenen metrin välein.

Sunnuntain Ruotsi-kohtaamiseen Koho suhtautuu kuten koko reissuun: avoimin mielin.

– Varmaan tiukka vääntö tulee. Ihan tosissaan saa luistella, että pysyy mukana. Ei tässä tietysti itsellä ole hirveästi kosketuspohjaa Ruotsia vastaan pelaamisesta, joten vähän vaikeaa lähteä mitään ennakoimaan.

Suomi | Venäjä 3-2

Samat jututhan täällä pyörii kuin SaiPassakin.

Ville Koho

Anssi Silvennoinen