Kahilan klubista tuli kotimainen

LAPPEENRANTA. Kahilanniemen golfkentän viereen rakentuu kahden miljoonan euron monitoimitalo. Rakennus on valmis 1. toukokuuta 2014.

Kirjoittaja:
ANSSI SILVENNOINEN

KAHILANNIEMEN golfkentän viereen nouseva arvorakennus on kokenut viime syksyn jälkeen totaalisen muodonmuutoksen.

-Ei tämä ole missään nimessä golfklubi. Papereissa tämä on Lappeenranta CityGolf -kiinteistö. Ehkä tämä kansan suussa menee jatkossa Kahilan klubina, mutta se voi viitata vähän väärään suuntaan, Golden Swing Lappeenranta Oy:n uusi toimitusjohtaja Jukka Suninen toteaa.

Golden Swing Lappeenrannan edellisen toimitusjohtaja Ostap Lukjanovin tavoite oli tehdä Kahilanniemen golfkentälle hulppea klubirakennus kylpyläosastoineen, golfsimulaattoreineen ja hierontapisteineen.

Viime talvena rakentaminen keskeytyi rahapulaan kahdeksaksi kuukaudeksi. Lokakuussa Suninen osti yhtiön osake-enemmistön Lukjanovin perheeltä omistamansa Kolikeskus Oy:n kautta.

-Siinä oli viimeiset hetket lähteä jatkamaan rakennustöitä, sillä tässä ei ollut lämmityksiä. Kyllähän se olisi ollut sääli, jos tällainen homma olisi jäänyt kesken, Suninen sanoo.

Rakennuksen kustannusarvio on yli kaksi miljoonaa euroa.

-Kun tähän lähdettiin, lopputöiden kustannusarvio oli karvaa vaille miljoona. Hirveä työhän tässä on sinänsä ollut.

Lukjanovin perhe väistyi Sunisen tieltä. Ostap Lukjanov tosin on yhä hallituksen varajäsen.

-Säilytetään napanuora.

 

SUNINEN PANI rakennuksen tilasuunnitelman täysin uusiksi. Kylpyläsuunnitelmien jäänteinä ovat kymmenen maalämpöpumppua, jotka toki alentavat rakennuksen energiakuluja.

Tilaa on kahdessa kerroksessa liki tuhat neliömetriä.

-Rakennukseen mahtuisi 40-50 päivittäiskäyttäjää tai -toimijaa. Se varmaan mahdollistaisi kahvilanpitäjän elämisen.

Yläkertaan haetaan ympärivuotista ravintoloitsijaa. Asiakaspaikkoja on noin 150. Kentälle avautuva terassi on iso.

-Anniskelulupien kannalta toimijoiden pitäisi tehdä ratkaisunsa maaliskuussa.

 

Alakerran suurimpaan huoneeseen oli kaavailtu golfsimulaattoria. Pienimmät sopet oli korvamerkitty hierojien työpisteiksi. Yläkertaan piti tulla kuntosali ja pro-shop, nyt siellä on toimistoja.

Huoneiden käyttötarkoitukset ovat vielä avoinna.

-Tällä paikalla pitää saada liikuntapuolen hommista synergiaetuja. Esimerkiksi fysioterapeuteilla on jatkuvasti tiloista pulaa. Tuossa on vieressä aika iso keskussairaala, josta löytyy asiakkaita heille ja ravintolalle.

Anssi Silvennoinen