Lemi kannustaa vapaaehtoisiin henkilöstösäästöihin

Lemi. Kunnanhallitus tarjoaa jokaista neljää palkatonta päivää kohti henkilöstölle yhtä palkallista vapaapäivää.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä

Lemin kunnanhallitus houkuttelee kunnan henkilökuntaa vapaaehtoisiin säästötalkoisiin. Maanantai-iltana kokoontunut hallitus tarjoaa jokaista neljää palkatonta päivää kohti henkilöstölle yhtä palkallista vapaapäivää.

Palkaton työloma tai virkavapaus hyväksyttäisiin niitä päiviltä, joissa työntekijän tilalle ei tarvitse palkata sijaista.

Kokonaisten vapaapäivien ohella hallitus hyväksyisi myös työajan lyhennyksen, jolla päästäisiin samaan säästötavoitteeseen kuin kokonaisilla vapaapäivillä.

Vapaat tulee sijoittaa siten, että tehtävien hoito työyksiköissä häiriytyy mahdollisimman vähän, kunnanhallitus viestitti.

Lemin tavoitteena on runsaan 100?000 euron säästö henkilöstökuluissa. Tämän vuoden palkkamäärärahat riittävät vajaaseen 98 prosenttiin tämän hetken palkoista.

 

Palkkasumma on riittävä, jos jokainen henkilökunnan jäsen on palkattomilla vapailla yhdeksän työpäivää. Kunnanhallitus lähtee siitä, että vapaiden on oltava käytetty tai tai ainakin päätetty kesäkuun loppuun mennessä.

Viimeinen keino vapaaehtoisten vaihtoehtojen jälkeen ovat lomautukset. Kesäkuun lopun jälkeen päätetään lomautuksista niiden osalta, joilla säästötavoite ei ole toteutumassa.

Opettajien osuutta säästötavoitteiden toteuttamisessa Lemi aikoo tutkia vielä tarkemmin. Kunnassa toimii opetusalan työryhmä. Jos se löytää muita keinoja säästöjen aikaansaamiseksi, ne huomioidaan opettajien säästötavoitteissa, päätti kunnanhallitus.

Matti Riihelä