Categories
Artikkelit

Hitaasti ja täysillä

Lappeenranta. Deadneckin muusikoille musiikki on kuin yksi raaja: menisi kauan opetella elämään ilman.

Kirjoittaja:
Maaria Drake

Mahdollisimman kovaa ja matalasta vireestä.

Sellainen on stonerbluesia soittavan joutsenolaisen Deadneck-yhtyeen kaava musiikkiin.

— Soitetaan täysillä, niin että musiikki tuntuu koko kehossa, mutta myös hitaasti, fiilistelypohjalta. Sillä tavalla se on kuulijalle melko helppoa, bändin kitaristi Sauli Purhonen, 25, ja basisti Vesa Toivanen, 32, kuvailevat.

 

Deadneck keikkailee varsin ahkerasti ympäri Suomen. Tällä viikolla oltiin jo Lahdessa, kevään mittaan mennään mahdollisesti Joensuun suuntaan ja kesällä länsirannikolle.

— Eka keikka Lucky Monkeysissa pari vuotta sitten jännitti aika lailla. Mutta siitä tuli huikea fiilis, se oli tähänastisista keikoista paras, Toivanen muistelee.

Vähintään yhtä huikeaa oli seuraavalla keikalla huomata, että jengi lähti jo laulamaan joitain biisejä mukana, miehet kertovat.

Tänä iltana pääsee taas kuorolaulamaan: Deadneck esiintyy Lelmun Kaik’ käy 002 -klubilla Lucky Monkeysissa.

Maaliskuussa bändi suuntaa studioon, EP:n ilmestyy alkukesästä.

Tavoitteena bändillä on kokopitkä albumi, sitten joskus.

Tällä hetkellä Deadneckin kappaleita on kuunneltavissa netissä. Faneja on löytynyt erityisesti — hieman yllättäen — ulkomailta, varsinkin Kreikasta ja Australiasta.

— Ollaan mietitty myös musiikkivideon tekemistä. Videot ovat nykyisin iso osa markkinointia, Purhonen sanoo.

 

Lappeenrannassa on Purhosen ja Toivasen mukaan aimo kasa hyviä, keskenään erilaisia bändejä.

— HC-kulttuuri täällä on ollut pitkään nosteessa, mutta sitäkin on monenlaista. On raskasta ja toisaalta taiteellista. Punkkikaan ei ole enää samaa kuin 80- ja 90-luvuilla.

Miehet kiittelevät uutta Lelmua, joka edesauttaa bändien tilannetta ja esille pääsemistä. Purhonen itse vaikuttaa Lelmussa, hänen vastuullaan on nettisivujen tekeminen.

— Lelmulla on kova draivi päällä. Esimerkiksi ensimmäisellä Kaik’ käy -klubilla oli tosi hyvin jengiä, yli 200, Purhonen kehaisee.

Sen sijaan kaupungin treenikämppätilanne on kehno. Deadneckin treenitila on Korvenkylässä saakka. Treenikämpällä tehdään välillä kahdeksantuntisiakin työpäiviä, joten sen soisi olevan lähempänä.

 

Purhoselle ja Toivaselle musiikki on sielunruokaa, jota ilman ei yksinkertaisesti pystyisi elämään.

— Ei tätä ainakaan rahan takia tehdä. Bänditouhu on meille ennen kaikkea hauskanpitoa. Siitä pitää tulla hyvä fiilis itselle ja kuulijalle.

— Musiikki on vähän niin kuin yksi raaja, menisi kauan opetella elämään ilman sitä.

 

Lelmu ry:n Kaik’ käy 002 -klubi perjantaina 28.2. Lucky Monkeysissa klo 22 alkaen. Esiintymässä Räjäyttäjät, The Splits ja Deadneck. Liput 5 euroa.

 

Deadneck

Joutsenolainen stonerbluesia soittava yhtye.

Perustettu vuonna 2011.

Jäsenet: Aleksi Laakso, laulu, Vesa Toivanen, basso, Sauli Purhonen, kitara, Jouni Toivanen, kitara, Mika Räsänen, rummut.

Musiikkia kuunneltavissa osoitteessa www.myspace.com/deadneckband

Maaria Drake