Categories
Artikkelit

Rahamiehen tontti Karsturannassa

TONTTITARJONTA. Lappeenrannan kaupungin uusimmat tontit tarjolle. Karsturannassa myytävän tontin lähtöhinta 105 000 euroa.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

LAPPEENRANTA. Uusia omakotitontteja tulee ensi viikolla tarjolle Lappeenrannan kaupungin tonttitarjontaan. Suurin osa vuokrattavaksi ja myytäväksi tarjottavista uusista tonteista on Joutsenon Rauhassa.

 

Tarjousten perusteella myydään yhdeksän tonttia. Niistä neljä on Rauhassa, kolme Lauritsalan keskustassa ja yksi Hakalissa. Hulppein tontti myydään tarjouskilpailun perusteella Joutsenon Karsturannasta. Omarantainen, Kolarinlahteen rajoittuva tontti on kooltaan 5 100 neliötä, ja sen pohjahinta on 105 000 euroa. Rakennusoikeutta tontilla on 300 kerrosneliötä.

 

Tontti myydään sille, joka tekee korkeimman, pohjahinnan ylittävän tarjouksen. Hintavan tontin tarjousaika kestää muista tarjousten perusteella myytävistä tonteista poiketen toukokuun puoliväliin. Muiden, samalla periaatteella myytävien tonttien tarjousaika päättyy maaliskuun lopulla. Niiden pinta-alat vaihtelevat 510-1 280 neliön välillä ja pohjahinnat 10 000-32 700 euron välillä. Rakennusoikeutta tonteilla on 244-500 kerrosneliötä.

Rauhan Repokankaantieltä tulee tarjolle 13 omakotitonttia joko vuokrattavaksi tai ostettavaksi. Tonttien koot ovat 1 080-1 654 neliötä ja rakennusoikeus joko 250 tai 300 kerrosneliötä. Tonteille on laskettu tarkat vuosivuokrat sekä tarkat myyntihinnat.

Myyntihinnat ovat selvästi pienempiä kuin tarjousten perusteella myytävillä tonteilla. Näiden tonttien hakuaika päättyy myös maaliskuun lopulla.Kaikki tontit ovat rakennettavissa heti.

Nyt tarjolle asetettavien tonttien lisäksi kaupungilla on jatkuvasti tarjolla muita omakotitontteja eri puolilla kaupunkia.

Heikki Sopanen