Tavoitteena oman näköiset kisat

LAPPEENRANTA. Wiipurin Sudet emännöi Lappeenrannan Kisapuistossa keskiviikkona alkavia jääpallon naisten MM-kisoja. Kisat pelataan Lappeenrannassa toista kertaa.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

Lappeenrannassa pelataan keskiviikosta lauantaihin naisten MM-jääpalloa. Kisat kamppailevat katsojien sieluista Sotshin olympialaisten kanssa.

— Päiväottelut ovat haastavia meidän kannalta, mutta fanijoukkoja on tulossa osanottajamaista. Tiedämme, että he tulevat viihtymään Kisapuistossa aika mainiosti, kertoo puheenjohtaja Timo Sairanen MM-kisat järjestävästä Wiipurin Susista.

Lappeenranta emännöi naisten MM-jääpalloa toista kertaa. Suomen joukkueessa pelaavat Susien Mirva Ellonen ja Susanna Simola näkevät, että tällä kertaa heillä on hyvät mahdollisuudet murtautua kultakamppailuun ja haastaa lajia hallitsevat Ruotsi ja Venäjä.

— Sanoisin, että luisteluvoima ja joukkuehenki ovat vahvuutemme. Kaikki tuntevat toisensa, koska monta vuotta on pelattu samassa joukkueessa, kertoo Ellonen.

 

Simola ponnisti kisajoukkueeseen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kautta. Ellonen oli mukana MM-kisoissa jo neljä vuotta sitten Norjassa, sitä ennen hänkin pelasi tyttöjen maaotteluita.

Ellonen muistaa hyvin myös Lappeenrannassa vuonna 2004 järjestetyt ensimmäiset naisten MM-kilpailut.

— Olin katsomassa niitä kisoja ja seuraavalla kaudella aloin itse pelata jääpalloa.

Sudet on kisoissa hyvin edustettuna. Suomen ryhmään mahtui järjestäjäseurasta seitsemän muutakin pelaajaa.

Melkein kaikki muut tulevat Ruotsin eliittiliigassa pelaavasta HT-Bandysta. Heistäkin osa on yhteisiä pelaajia Susien kanssa.

 

Viime vuonna toimintansa aloittaneelle Wiipurin Susille MM-turnauksen järjestelyt ovat olleet kova voimainponnistus.

— Kenelläkään ei ole aiempaa kokemusta vastaavanlaisen turnauksen järjestämisestä, kertoo Sairanen.

Se on koettu vain positiivisena ongelmana.

— Ei ole ennakkoluuloja tai kaavoja, kuinka asiat pitäisi tehdä. Onnistumme varmasti järjestämään oman näköisemme kisat.

Persoonallista otetta otteluiden ympärille haetaan muun muassa niin, että tukijat osallistuvat aktiivisesti kenttätapahtumiin parhaita pelaajia palkitsemalla ja ottelupallot tuomareille toimittamalla.

Torstai-iltana pelattavassa Suomi—Ruotsi-hegemoniaottelussa kokeillaan videoyhteyttä. Jos se pelaa, niin perjantain välieristä ja lauantain sijoitusotteluista lähetetään elävää kuvaa.

 

Kuudesti aiemmin käytyjä naisten MM-kisoja on hallinnut Ruotsi. Sinikeltaiset ovat vieneet mestaruuden joka kerta, Venäjä on ollut aina toinen.

Suomella ja Norjalla on kummallakin kolme pronssia. Viimeksi kaksi vuotta sitten Venäjän Irkutskissa Suomi nappasi himmeimmät mitalit.

 

Jääpallon naisten MM-kilpailut Kisapuistossa

Osallistujamaat: Kanada, Ruotsi, Venäjä, USA, Norja ja Suomi.

Suomen pelit alkusarjassa:

ke 19.2. Kanada klo 10.30, Venäjä klo 19

to 20.2. Norja klo 12.30, Ruotsi klo 19

pe 21.2. USA klo 10.30.

Välierät: pe 21.2. klo 17 ja klo 19.

Suomen ollessa välierissä Suomi pelaa myöhäisemmässä ottelussa.

Sijoitusottelut: la 22.2. sijat 5—6 klo 9, sijat 3—4 klo 11.30, finaali klo 14.

 

Kalle Sipiläinen