Kuningas palaa Kisapuistoon

LAPPEENRANTA. Bandyliigan maalikuningas Tero Määttälä palaa Ruotsista Lappeenrantaan. Veiterä janoaa takaisin mitaleille.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

Tuttu velmu on ilmestynyt Ruotsista Veiterän pukukoppiin. Jääpalloliigan toissa kauden maalikuningas Tero Määttälä saa Joonas ja Eetu Peuhkurin naamat virneeseen pelkästään saapumalla paikalle.

Määttälä on joukkueelle arvokas paluumuuttaja. Mies pursuaa tervettä itseluottamusta.

-Kyllähän ”Faijaa” pitäisi ensi kaudella nostaa, eli mestaruuspokaalia. Meillä on siihen hyvät saumat. Mielestäni Veiterä pelaa Suomen seksikkäintä jääpalloa, Määttälä linjaa.

Veiterä saa pidettyä koko joukkueensa kasassa tulevalle kaudelle. Mukana ovat siis myös Bandyliigan pistepörssin nelonen Joonas Peuhkuri (32+11) ja 16:s Eetu Peuhkuri (6+21).

Kummankin Peuhkurin opinnot Saimaan ammattikorkeakoulussa jatkuvat.

-On tosi tärkeää saada nämä ja muutkin jatkamaan. Vaikka nyt Tujulan Miikka, superpelaaja, Määttälä murjaisee ja vakavoituu:

-Meillä on yksitoista kuukautta aikaa tehdä töitä menestymisen eteen. Se vaatii paljon, mutta tällä nipulla voimme onnistua.

 

Päättyneellä kaudella Veiterä sai joukkueensa kasaan vasta aivan runkosarjan kynnyksellä.

Nuori joukkue hämmästytti muut etenemällä pudotuspeleihin ja olemalla lopulta ainoa, joka pystyi kaatamaan jatkopeleissä Suomen mestari Oulun Luistinseuran edes kertaalleen.

-Kausihan meni yläkanttiin. Silti se jätti nälän, jonka jälkeen ainoa suunta on ylöspäin. Mitali on vähimmäistavoite. Nyt panostetaan toimintaan sen verran. Jo tämän hetken kasassa oleva runko takaa sen että tästä tulee hyvä, kun vain teemme huolellisesti duunia, Eetu Peuhkuri toteaa.

Tero Määttälä on Bandyliigan huippuosaaja, mutta Veiterälle arvokasta on jo ylipäänsä uuden pelaajan saaminen kapeaan miehistöön.

-Tero tuo meille älyttömän paljon lisää leveyttä hyökkäyspäähän, koska pystymme pudottamaan hyviä äijiä sieltä vähän alemmas.

 

Edellisellä visiitillään Määttälä latoi Veiterälle runkosarjassa 40 maalia ja suuntasi sitten Ruotsin Allsvenskaniin haaparantalaiseen HT-Bandyyn.

Määttälällä oli mahdollisuus jatkaa Ruotsissa, mutta sydän veti takaisin Lappeenrantaan.

-Halusin tulla takaisin, kun tyttöystäväkin on täällä. Veiterä on minulle hyvä paikka kehittyä vielä lisää.

Anssi Silvennoinen