Lappeenranta kauppaa netissä kiinteistöjään

Lappeenranta. Kaupattavana on osa maakunnan historiaa. Nettihuutajat voivat kisata muun muassa suojellusta raittiustoimistosta ja 1890-luvun työväen asuintalosta.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Olisiko kiinnostusta ostaa Lappeenrannan keskustasta Pallon päiväkoti tai raittiustoimisto? Entä 1890-luvulla rakennettu työväen asuintalo Rutolasta tai terveyskeskus Ylämaalta?

Muun muassa nämä rakennukset on mahdollista hankkia pian omakseen nettihuutokaupasta. Lappeenrannan kaupunki on aikeissa kaupata netissä rakennuksia ja kiinteistöjä, joille sillä ei ole enää käyttöä.

Myytävänä on yhteensä 24 kiinteistöä: 7 asuintaloa,  5 saunaa, 3 toimistoa, 2 teollisuustaloa, 2 päiväkotia, vapaa-ajanasunto, terveyskeskus, sairaala, leirikeskus sekä torppa.

 

Myynnissä on useampikin historiallinen kohde.

Raittiustoimisto on historiallinen ja suojeltu puurakennus, jolla on ikää yli 200 vuotta.

Joutsenon Karsturannassa myyntiin tuleva Kuikkarannan huvila on rakennettu 1800—1900-luvun vaihteessa.

Kaunis huvila on päässyt erittäin huonoon kuntoon.

Rutolassa sijaitsevaa yli satavuotiasta työväen asuintaloa on myös pidetty suojelemisen arvoisena. Munterontien mutkassa VPK:n hallien takana rapistuva talo on viimeisiä jäänteitä Rutolan sahayhteisöstä. Etelä-Karjalan museon rakennustutkija Miikka Kurri piti taloa suojelumerkinnän arvoisena kolme vuotta sitten.

 

Joutsenosta tulee huudettavaksi muun muassa Ahvenlammen ja Valkamanrannan saunat sekä Saimaan saaressa sijaitseva Keski-Lylyn rakennus.

Ylämaalta voi huutaa terveyskeskuksen lisäksi useammankin käytöstä poistetun julkisen rakennuksen: teknisen toimiston, nuorisotilan ja varastohallin.

 

Kaupunki asettaa myytäville kohteille hintavarauksen. Kiinteistön voi saada omakseen sen suuruisella tai sitä korkeammalla tarjouksella.

Tekninen lautakunta käsittelee nettihuutokauppa-asiaa kokouksessaan tulevana keskiviikkona. Mikäli lautakunta hyväksyy myynti-idean, nettihuutokaupan alkamisesta ilmoitetaan erikseen lehti-ilmoituksella.

Kaisa Juntunen