Categories
Artikkelit

Catzin noste toi hopeaa. Catz – WB/Capitals 53-62

Catzin noste toi hopeaa

Kirjoittaja:
LAPPEENRANTA | Catzin A-tyttöjen vahva kausi toi kaulaan SM-hopeamitalit. WP/Capitals saksi urheilutalon molemmat korisukat mukaansa Helsinkiin.

Anssi Silvennoinen

Catzin tuoreen Suomen mestarijoukkueen kapteeni Alexandria Anderson pääsi pujottamaan SM-hopeamitalit seuran A-tyttöjen kaulaan sunnuntaina. Lappeenrantalaiset piristyivät selvästi lauantain vaisusta finaaliavauksestaan, mutta helsinkiläinen WB/Capitals I punnersi puoliväkisin koripallon A-tyttöjen Suomen mestariksi pistein 62-53 (27-21). Runkosarjan ykkönen vei loppuottelusarjan puhtaasti voitoin 2-0.

Ottelu eteni tasaisena alusta loppuun. Catz romahti lauantain ottelussa erityisesti levypallopelissä, mutta nyt joukkue paini niistä tasaväkisesti Lotta Hämäläisen (16 pistettä/10 levypalloa) näyttäessä esimerkkiä.

Catzin parhaaksi valittu Veera Pirttinen heitti 21 pistettä, joista leijonanosan vapaaheittoviivalta ottelun loppupuolella.

-Pelasimme todella hyvin. Erinomainen tasonnosto lauantaiseen peliin. Peli olisi voinut kääntyä muutamasta onnistumisesta ja onnettaren hymyilystä. Paineethan olivat vastustajalla, Catzin valmentaja Marianne Koskinen totesi.

 

Hopeakuvaa otettaessa Catzin pelaajilta irtosi hymy herkästi. Kausi oli lopulta hyvin onnistunut.

-Ei minulla ole ollut koskaan tällaista joukkuetta. Tytöt ovat harjoitelleet todella hyvin. He nauttivat toistensa kanssa olosta. Pelaajat tulevat treeneihin hymyillen ja lähtevät hymyillen. Se auttaa itseänikin jaksamaan huonoina ja väsyneinä päivinä, Koskinen kiitteli.

-Henkilökohtaisesti pelaajat ovat kehittyneet ihan hirveästi. Olemme menneet myös joukkueena eteenpäin.

Peräti yhdeksän helsinkiläistä onnistui korinteossa.

-Vastustaja oli erittäin kova. Siellä oli penkillä leveyttä aika paljon. Varmaan jokainen tyttö on pelannut juniorimaaotteluita.

Parketilla nähtiin suurella todennäköisyydellä tulevaisuuden naisten maajoukkuepelaajia. Catzista 18-vuotiaiden maajoukkueringissä ovat Hämäläisen ja Pirttisen lisäksi myös Essi Pohjonen ja Marianne Kalin.

 

Catzin A-tyttöjen SM-hopeajoukkue

Pelaajat: Sara Behm, Anna Svinhufvud, Nelli Koukku, Essi Pohjonen, Jenna Viljakainen, Jenni Pirttinen, Lotta Hämäläinen, Claudia Kärnä, Marianne Kalin, Aino Pohjonen, Anni Knuutinen, Karla Karasti, Emilia Kankaanpää ja Eevi Pöllänen.

Valmentaja: Marianne Koskinen.

Anssi Silvennoinen