”Ihan huimaa sakkia”

UINTI. Vuoksen Uimaseuran Carita Luukkanen ja Moona Koski voittivat SM-pronssia.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

Pitkän radan SM-uintien kolmas kilpailupäivä Turussa tarjosi imatralaiselle Vuoksen Uimaseuralle rutkasti aihetta iloon.

-Tänään tapahtui taas pelkkiä positiivisia asioita. Ihan huimaa sakkia, ei voi muuta sanoa, VuUS:n valmentaja Kyösti Kallinen huoahti puhelimitse.

Carita Luukkanen rikkoi 30 sekunnin rajan ensimmäistä kertaa urallaan pitkällä radalla 50 metrin selkäuinnissa. Aika 29,99 toi SM-pronssia Swimming Jyväskylän Mimosa Jallowin ja Cetus Espoon Hanna-Maria Seppälän vanavedessä. Pronssi jaettiin kahdelle, sillä Helsingfors Simsällskapin Susanne Hirvonen ui Luukkasen kanssa saman ajan.

Samalla Luukkanen rikkoi jo kolmannen selkäuintimatkan A-rajan nuorten kesäolympialaisiin, jotka järjestetään Kiinan Nanjingissa 16.-28. elokuuta.

-Se on olympiakomitean asia, tuleeko valinta vai ei, Kallinen muistuttaa.

Rintauimari Moona Koski kauhoi 200 metrillä aikuisten SM-pronssia uudella ennätysajallaan 2.35,25. Matkan nuorten SM-hopean hän nappasi jo torstaina.

-Aikuisten pronssi oli Moonalta hieno saavutus ja kova yllätys. Kyllä hän on kova tyttö näköjään ihan oikeasti. Tuolla ajalla mennään hyvässä lykyssä jo loppukilpailuun nuorten EM-kisoissa.

VuUS:n kolmas ilonaihe oli Tanja Ruohoniemi 100 metrin perhosuinnissa. Ruohoniemi rouhaisi välierissä puoli sekuntia jo alkuerissä parantelemastaan ennätyksestään ja oli neljänneksi nopein ajalla 1.03,74.

Loppukilpailu uidaan lauantaina.

-Tanjalla on jotenkin uinti auennut sen 200 perhosen hopean jälkeen. Nyt on vain taivas rajana. Mitali voi tulla satasellakin, Kallinen uumoilee.

Lappeenrannan Uimarien Johanna Silventoinen voitti nuorten Suomen mestaruuden 100 metrin perhosuinnissa ajalla 1.03,44, joka on hänen uusi ennätyksensä. Illalla Silventoinen oli matkan aikuisten semifinaalissa viides ja nappasi Ruohoniemen tavoin paikan loppukilpailuun.

Vuoksen Uimaseuralla oli ennen Turun-reissua 97 arvokisamitalia. Tavoite, sataan yltäminen, on täyttynyt. Perjantain jälkeen lukema on jo 102.

-Nyt on tullut jo vähän överiäkin, mutta ei siinä mitään, hienosti menee. Likat ovat ihan oikeasti iskussa, Kallinen iloitsee.

Anssi Silvennoinen