Categories
Artikkelit

Kauppakeskus Capri on vuoden paras

Heikki Sairanen

Kirjoittaja:
Kauppakeskus Capri on valittu vuoden 2013 parhaaksi rakennukseksi Lappeenrannassa. Kaupungin arkkitehtuuriohjelman seurantaryhmän mielestä rakennus täydentää Rauhan matkailualueen miljöötä ja monipuolistaa alueen palvelutarjontaa.

-Caprin suunnittelussa on huomioitu onnistuneella tavalla alueen vanha ja arvokas rakennuskulttuuri, kiittää kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki.

Kauppakeskuksen rakennuttajana oli Holiday Club Resorts ja kohteen toteutti rakennusliike Evälahti. Pääsuunnittelijana oli Imatran Arkkitehtuuritoimisto. Parhaan rakennuksen rakennussuunnittelijalle Pekka Partiselle tunnustus ja diplomi oli iso yllätys, sillä projekti oli varsin erikoislaatuinen.

-Rakennuttaja vaihtui välillä, mutta maaliin silti päästiin.

 

Kauppakeskus avattiin kesällä 2013. Caprin kokonaispinta-ala on 5?300 neliömetriä, josta lähes puolet vie Angry Birds-puisto. Kauppakeskuksen liiketiloista kaksi on tällä hetkellä tyhjillään. Kauppakeskukseen haviteltiin Alkoakin, mutta Alkolle itselleen paikka ei kelvannut.

Ensimmäisen Lappeenrannan vuoden parhaan rakennuksen tittelin sai Kulmatalo Valtakadulla. Pari vuotta sitten parhaaksi valittiin Wilhunkulma.

Heikki Sairanen