Categories
Artikkelit

Kimi Circuitin kuluista hierotaan edelleen sopua

Lappeenranta. Lappeenrannan Urheiluautoilijat pitää kaupungin vaatimuksia kartingradan alueen vuokrasta bisneksen tekemisenä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Varhainen kevät polkaisi Kimi Circuitin kartingautojen kauteen vilskettä jo pääsiäisenä, mutta Muukon radan tulevaisuuden yllä on edelleen epävarmuutta.

Lappeenrannan kaupunki tarjosi viime syksyn säästöohjelmassaan kartingrataa kuluineen Lappeenrannan Urheiluautoilijoiden hoidettavaksi.

— Neuvottelut ovat vielä kesken, mutta kaupungin ensimmäinen esitys kasaisi pienen seuran hoidettavaksi isot rasitteet. Toivottavasti pääsemme pikapuoliin esittämään omat näkemyksemme, Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Harri Rämä sanoo.

Muukon kartingrata kuului aiemmin Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimen vastuualueeseen, mutta kun kaupunki irtautui radasta, neuvottelut siirtyivät teknisen puolen hoitoon.

— Kaupunki esittää tästä alueesta sellaista tilavuokraa, että meidän mielestämme kaupunki ei halua pelkästään irtautua radasta, vaan se haluaa tehdä myös bisnestä, Harri Rämä sanoo.

 

Kimi Circuitin huoltorakennukset ovat syntyneet seuran talkootyönä.

— Kaupunki on maksanut aiemmin sähkölaskun ja ilmeisesti maksaa edelleen, koska sähköt toimivat.

— Kaupunki on pyytänyt meiltä esitystä siitä, millä hinnalla voisimme lunastaa kiinteistön. Se hinta ei ehkä ole ongelma, mutta alueen vuokran lisäksi meille syntyy jatkossa kaikenlaisia lisäkuluja.

— Sähkölaskun voimme maksaa, mutta meille tulee myös vakuutusmaksuja ja kiinteistövero, jota maksamme kaupungille. Uusittavana oleva ympäristölupa tuonee myös lisää velvoitteita ja kustannuksia.

— Sen kaiken päälle alueen vuokra rasittaa pientä seuraa jo melkoisesti, Rämä muistuttaa.

 

Lappeenrannan Urheiluautoilijat on kuitenkin halukas hoitamaan Kimi Circuitia jatkossa.

— Kirvestä ei ole heitetty vielä kaivoon, mutta me olemme nuorisotyötä tekevä pieni seura, emme  yritys. Seurana tavoittelemme vain nollatulosta ja tulovirtaa saamme pääasiassa kilpailuista.

— Kilpailujen saaminen on entistä vaikeampaa.  Tänä kesänä järjestämme vain yhden kisan, SM-kilpailun syyskuussa, Rämä kertoo.

Urheiluautoilijoilla ei ole Muukossa varaa merkittäviin investointeihin.

— Uutta pintaakin radalle lähivuosina tarvittaisiin, mutta siinä vaiheessa me tietysti neuvottelemme kaupungin kanssa projektikohtaisesta avustuksesta.

— Oulussa kaupunki on päättänyt sijoittaa 700 000 euroa uuteen kartingrataan. Eikös se nuorisotyö kuulu Lappeenrannan kaupungin strategiaankin? Harri Rämä pohtii.

Jarmo Hämäläinen