LrU sai kirkkaan päätöksen SM-uinneille

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja:
Lappeenrannan Uimarien Johanna Silventoinen nousi Suomen mestariksi pitkän radan SM-uintien päätöspäivänä Turussa. Silventoinen kauhoi kultamitalistiksi 50 metrin perhosuinnissa ennätysajallaan 27,60.

Silventoisen seurakaveri Vilma Ruotsalainen murskasi 200 metrin sekauinnin vanhan ennätyksensä 1,73 sekunnilla ja voitti SM-hopeaa ajalla 2.19,66. Cetus Espoon Noora Laukkasen voittoaika oli 2.18,92.

Lisäksi LrU:n naisten 4×100 metrin vapaauintiviestijoukkue ylsi kuudenneksi ja siten seurapisteille.

-Tämä päivä oli oikein hyvä. Kisat alkoivat tahmeasti, mutta paransimme loppua kohden. Plussan puolelle pääsimme, LrU:n valmentaja Eeva Ketola kertoi puhelimitse Turusta.

Ruotsalainen ei vielä onnistunut rikkomaan Berliinin EM-uintien aikarajoja. Uusi mahdollisuus tulee heti ensi viikonloppuna Suomi-Viro-uintimaaottelussa Espoossa.

Ketolan mukaan Ruotsalainen voi onnistua alittamaan EM-rajan millä tahansa kolmesta päämatkastaan: 200 metrin selkäuinnissa tai 200 ja 400 metrin sekauinneissa.

-Ihan nyt mille päivälle se sattuu.

 

Turun SM-uinnit olivat menestys myös imatralaiselle Vuoksen Uimaseuralle. Päätöspäivänä Carita Luukkanen voitti 100 metrin selkäuinnissa SM-hopeaa ja paransi ennätystään 36 sadasosalla aikaan 1.03,54.

Luukkanen ui Turussa neljä matkaa ja teki kaikilla ennätyksensä. SM-hopean lisäksi Luukkanen saavutti SM-pronssia 50 ja 200 metrin selkäuinneissa.

VuUS:n nuori Moona Koski oli sunnuntaina neljäs 100 metrin rintauinnissa ajalla 1.13,20. Hän paransi ennätystään peräti puoli sekuntia.

Silventoinen, Luukkanen ja Koski edustavat Ruotsalaisen tavoin Suomea Viro-maaottelussa.

Jos paikkaa pitkän radan EM-kisoihin ei heltiä, arvokisakokemusta voi olla tarjolla nuorten olympialaisissa Kiinan Nanjingissa, jotka järjestetään EM-uintien kanssa samaan aikaan elokuussa. Ruotsalainen, Luukkanen ja Silventoinen ovat rikkoneet Nanjingin A-rajoja ja Koski B-rajoja.

Anssi Silvennoinen