Categories
Artikkelit

Monttu ammottaa ensi vuoteen

Lappeenranta. Etelä-Karjalan Osuuspankki lykkää päätöstään uudesta toimitalosta uudelle toimitusjohtajalle. Rakentaminen siirtyisi ensi kevääseen.

Kirjoittaja:
Etelä-Karjalan Osuuspankin uuden toimitalon rakentaminen City-kortteliin siirtyy edelleen. Samalla siirtyvät City-parkin ja Marian aukion sekä pankkitalon viereen kaavaillun asuinliiketalon rakentaminen.

Pankin hallitus päätti, että lopulliset päätökset rakentamisesta tehdään sitten, kun uusi toimitusjohtaja on mukana päättämässä asiasta. Jos pankkitalo päätetään rakentaa, rakentaminen voisi alkaa toimitusjohtaja Jari Himasen mukaan kuitenkin vasta ensi keväänä.

-Kun hankkeen vetovastuu jää seuraajalle, niin kyllä hänen pitää olla tekemässä päätöstäkin, perustelee Himanen.

 

Uusi toimitusjohtaja valittaneen heinä-elokuussa. Himanen siirtyy OP-Pohjolan johtokunnan jäseneksi lokakuun alussa.

Himanen vakuuttaa, että City-kortteli on edelleen ainoa selvitelty paikkavaihtoehto. Periaatepäätös uuden talon tarpeestakin pitää. Talouden alavirekään ei ole huonontanut hanketta, päinvastoin rakentaminen olisi nyt edullista.

Pankilla ei ole tällä hetkellä mitään sitoumusta tontin omistavan Lemminkäisen kanssa.

 

Aikalisäilmoitus vetää Lemminkäisen aluejohtajan Seppo Tokkolan hiljaiseksi. Päätöksenteon pitkittyminen on ollut yllätys.

-Sitkeässä tuntuu olevan pankin päätös. Suuresti on sitä ihmetelty. Nyt voi vain odottaa. Pallo on ollut pankilla sen jälkeen, kun tehty esisopimus kaavavalituksen aikana umpeutui.

Lemminkäisen yksi vaihtoehto olisi palata alkuperäiseen suunnitelmaan. Sen mukaan Tapanaisen tontille tulisi asuinliiketalo.

-On selvää, että jos pankin kanta edelleen vain venyy, niin pitää keksiä jotain muuta. Palataan ehkä lähtöruutuun ja asuinliiketaloon.

 

Jari Himasen mielestä päätöksen venyminen ei ole kovin poikkeuksellista. Esimerkiksi Huhtiniemen hotellihanke on ollut vielä pitempään vireillä.

Kaavavalitus vei viisi kuukautta, ja sen jälkeen odotettiin rakentamisen alkavan tämän vuoden keväällä. Esimerkiksi kaikkia kiinteistönomistajia sitovat rasitesopimukset saivat lainvoiman vasta tässä kuussa.

Lemminkäinen ei voi aloittaa Koulukadun varren asuinliiketalon rakentamista ennen pankkitaloa, koska ne ovat maan alla yhteydessä toisiinsa.

Myös City-parkkia ryhdytään rakentamaan vasta kun pankkitalon rakentaminen alkaa. Marian aukio komistuu vasta näiden jälkeen.

Nyt kuitenkin kaupunki voi tehdä uuden leveämmän väliaikaisen pyörätien City-korttelin kohdalle Valtakadun varteen. Se valmistuu jo ensi kesäksi.

Anne Kotiharju