Rakkolanjoki on suosikki jätevesille

Lappeenranta. Moni on valmis korottamaan jätevesimaksua huippuluokan puhdistamon saamiseksi.

Ilpo Leskinen

Rakkolanjoki on lappeenrantalaisten ja eteläkarjalaisten selvä suosikki Lappeenrannan jätevesien tulevaisuuden purkupaikaksi. Lappeenrannan Lämpövoiman helmikuussa järjestämässä asukaskyselyssä noin 65 prosenttia vastaajista piti Rakkolanjokea parhaimpana vaihtoehtona.

Asukaskyselyssä oli valittavana useita vaihtoehtoja jätevesien purkupaikaksi. Vuoksi-vaihtoehto sai yhtä lailla vastustusta ja kannatusta. Yksikään kolmesta Saimaa-vaihtoehdosta ei ollut vastaajien mieleen.

 

Vastaajat vaativat, että Lappeenrannan tulevan jätevesipuhdistamon on edustettava uusinta tekniikkaa tiukoilla laatuvaatimuksilla.

Kaikki vastaajat olivat valmiita korottamaan jätevesimaksuaan vähintään 25 prosenttia parhaan mahdollisen puhdistamon rahoittamiseksi. Neljännes vastaajista oli valmis jopa kaksinkertaistamaan jätevesimaksunsa.

Asukaskyselyyn vastasi 450 henkilöä. Sähköinen kysely suunnattiin Lappeenrannan, Joutsenon ja Imatran sekä niiden lähialueiden vakinaisille ja loma-asukkaille.

Lappeenrannan Lämpövoiman vesi- ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio kertoo, että kyselyllä saatiin arvokasta paikallistietoutta.

-Ymmärrettävästi oma merkityksensä on silläkin, että Saimaan vaikutuspiirissä on paljon asukkaita Rakkolanjokeen verrattuna.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen