Vilma Ruotsalainen johti mitalijuhlia

Kalle Sipiläinen

Kirjoittaja:
UINTI. Lappeenrannan Uimarien Vilma Ruotsalainen nappasi odotetusti 200 metrin selkäuintikultaa pitkän radan SM-uintien toisena päivänä Turussa. Etelä-Karjalaan tuli matkalta toinenkin mitali, kun Vuoksen Uimaseuran Carita Luukkanen oli kolmas.

Naisten 200 metrin perhosuinnissa tuli kaksi mitalia lisää. Vuoksen Uimaseuran Tanja Ruohoniemi otti hopeaa ja Lappeenrannan Uimareiden Tiia Turunen pronssia.

Lisäksi Vuoksen Uimaseuran Moona Koski sai hopeaa nuorten 200 metrin rintauinnissa. Näin ollen maakunnan kisailijoiden torstain saalis oli yhteensä viisi SM-mitalia.

— Täytyy sanoa, että uitiin tosi paljon paremmin kuin ensimmäisenä päivänä. En tiedä, onko se aina jotain jännitystä, mutta ensimmäisenä päivänä tulee välillä sellaisia fiaskostartteja, Lappeenrannan Uimarien valmentaja Eeva Ketola sanoi naurahtaen.

— Nyt oli selvästi rauhallisempaa menoa.

Huippukunnossa oleva Swimming Jyväskylän Laura Lajunen voitti avauspäivänä naisten 800 metrin vapaauinnin. Torstaina hän jatkoi hyvää tahtiaan 400 metrin vapaauinnissa ja voitti ylivoimaisesti. SE-ajasta Lajunen jäi vain 1,02 sekuntia.

— 400 metriä vapaauintia tuntui tosi hyvältä koko matkan. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. SE-aika on jo lähellä, Lajunen kommentoi Uimaliiton tiedotteessa.

Yllätys oli se, ettei MM-pronssimitalisti Matti Mattsson voittanutkaan paraatilajiaan 200 metrin rintauintia. Poseidonin Tapio Junninen kiri Porin Uimaseuran Mattssonin ohi viimeisellä 50 metrillä.

 

SM-kisoja on venytetty viisipäiväisiksi. Se tietää useampia startteja: on alkukisat, välierät ja finaalit.

— Alkukisojen yhteydessä nuorten luokka ui jo nuorten SM-mitaleista. Jos he ovat tarpeeksi hyviä, niin he pääsevät siitä eteenpäin aikuisten startteihin, kertoi Eeva Ketola.

Kalle Sipiläinen