Willbergistä tulossa Jarvan varamies

TIMO LAITAKARI

Kirjoittaja:
Lappeenranta. Kaupunginsihteeri Juha Willbergistä on tulossa Lappeenrannan kaupunginjohtajan ensimmäinen varamies. Muutos astuu voimaan, kun apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski jää eläkkeelle syksyllä.

Myös Korkiakosken muiden tehtävien jaosta Lappeenrannan kaupungin organisaatiossa on tehty esitys.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Korkiakosken keskeisistä tehtävistä elinkeinopolitiikka ja edunvalvonta on tarkoitus siirtää kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan ja osin kehitysjohtaja Markku Heinosen vastuulle. Omistajaohjaus siirtyy Jarvalle, Juha Willbergille sekä strategia- ja talousjohtaja Olli Naukkariselle.

 

Strateginen suunnittelu siirtyy Naukkariselle, kansainvälistyminen taas Jarvalle, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivulle ja Heinoselle.

Tähän saakka Juha Willberg on toiminut kaupunginjohtajan toisena varahenkilönä. Jatkossa tässä roolissa toimii Kujansivu.

 

Lappeenranta on päättänyt säästösyistä olla palkkaamatta uutta apulaiskaupunginjohtajaa. Esityksen mukaan lisähommia saaville virkamiehille kuitenkin maksetaan uusista tehtävistä ja kasvavista vastuista jatkossa nykyistä korkeampaa palkkaa.

Säästöäkin silti syntyy, sillä esityksen mukaan palkankorotusten pitää olla sellaisia, että ainakin puolet Korkiakosken palkkakustannuksista jää kaupungille.

Korkiakoski jää eläkkeelle virallisesti helmikuussa. Vuosilomien vuoksi hänen viimeinen työpäivänsä on lokakuussa.

Korkiakoski tuli Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtajaksi Joutsenon kaupunginjohtajan paikalta kuntaliitoksen yhteydessä 2009.

Timo Laitakari