Armilan U-talo tulee taas koulukäyttöön

OPETUSTILAT. Lauritsalan koulun yläluokat ja Sammon ammattiopiston opiskelijat menevät syksyllä opiskelemaan U-koulun tiloihin.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Armilan U-koulu Lappeenrannan rautatieasemaa vastapäätä täyttyy syksyllä taas oppilaista. Lauritsalan koulun yläluokkien teknisen käsityön ja kotitaloustunnit pidetään syksystä alkaen Armilassa. Myös yksi Lauritsalan alaluokkalaisten ryhmä käy käsityötunneilla Armilassa.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä vuokraa ammattiopistolle U-koulusta 2 200 neliön opetustilat, koska liiketalouden yksikköä peruskorjataan. Opetustiloja tarvitaan ainakin ensi tammikuun loppuun, mahdollisesti pidempään. Tilojen vuokraus on tänään kaupungin teknisessä lautakunnassa.

Lauritsalan oppilaille piti löytää uudet käsityö- ja kotitaloustilat, koska nykyinen Lauritsalan koulu, jossa tunnit aiemmin on pidetty, on käyttökiellossa ja puretaan. Purettavan Lauritsalan koulun oppilaat siirtyvät syksyllä muissa oppiaineissa käymään koulua tyhjiksi jääneisiin Lauritsalan lukion tiloihin.

Kotitalous- ja käsityötunteja pidetään Armilassa vuoden 2016 loppuun, jolloin Lauritsalan uusi koulu valmistuu.

 

Armilan U-koulun kellarikerroksessa todettiin pari vuotta sitten riskirakenteita. Koulua ei ole kuitenkaan missään vaiheessa suositeltu otettavaksi pois opetuskäytöstä, koska eristetty riskirakenne on hyvin rajatulla alueella eivätkä oppilaat ja henkilökunta ole oireilleet. Koulun yläkerta on täysin kunnossa ja puhdas. Koulu tyhjeni oppilaista, kun Armilan koulun oppilaat siirtyivät Kimpisen koulukeskukseen.

Kaupungin sisäilmatyöryhmän mielestä kellarikerroksessa olevia käsityötiloja voidaan käyttää tilapäisesti Lauritsalan oppilaiden opetustiloina. Käsityötilassa ei ole sisäilmaongelmia ja oppilaat ovat siellä vain kaksi tuntia viikossa. Kotitalousluokat sijaitsevat koulun yläkerrassa.

-Työterveys- ja kouluterveyshuolto seuraavat tilannetta. Korjaavina toimenpiteinä on suoritettu ilmanvaihtokanavien nuohous, säätö ja mittaus, Lappeenrannan Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen kertoo.

 

Lauritsalan oppilaat kuljetetaan Armilaan busseilla. Armilan lisäksi koululaisia kuljetetaan käsityötunneille Kanavansuun kouluun ja Muukonniemen kouluun, jos sen uusi osa, missä käsityötilat ovat, todetaan käyttökelpoiseksi.

Kuljetuksia ja lukujärjestyksiä on suunnitellut Lauritsalan koulun rehtori Jukka Mielikäinen.

-Busseja lähtee päivittäin edestakaisiin oppilaskuljetuksiin 3-5 kappaletta. Yhteen bussiin mahtuu 45 oppilasta. Ajoaikataulut on laadittu liikennöitsijän kanssa niin, että siirtymisten pitäisi sujua ongelmitta, Mielikäinen kertoo.

Oppilaiden vanhemmille kerrottiin jo keväällä tulevista kuljetuksista. Kuljetuskulut katetaan purettavan Lauritsalan koulun säästyvistä vuokrista.

Heikki Sopanen