Savitaipale soi nyt ja vasta

Savitaipale. Laatuun keskittyvä musiikkitapahtuma löysi nopeasti oman paikkansa. Mika Terho rakentaa jo kesän 2016 ohjelmaa.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen

SAVITAIPALE SOI?-kesätapahtuman mustapohjaiset julisteet herättävät ansaittua huomiota kylän ilmoitustauluilla. Mummot ja papat päivittelevät, miten nimekkäitä vieraita pikkupaikkakunnalle saapuukaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Toiminnanjohtaja Mika Terho kuuntelee mielissään paikallisten kuhinaa. Toisen kerran järjestettävä Savitaipale Soi on kehkeytymässä juuri sellaiseksi koko kylän jutuksi kuin alunperin ajateltiin.

-Talkoolaiset, yrittäjät, kaikki ovat lähteneet hienosti mukaan. Tätä tapahtumaa toteutetaan aidosta kulttuurin tekemisen innosta.

 

VIITISEN vuotta sitten savitaipalelaistunut Terho muistuttaa useaan otteeseen, että tapahtuma on rakennettu monen ihmisen yhteistyönä. Silti on ilmeistä, että nimekkäästä esiintyjäluettelosta on kiittäminen Terhon laajoja verkostoja.

-Sibelius-Akatemian jazz-osasto on avainsana. Ohjelmistoa on ollut helppo rakentaa, kun tunnen niin paljon jengiä.

Terhon mukaan suurin osa ensi kesän esiintyjistä on jo buukattu ja suunnitelmia laaditaan kesälle 2016. Etenkin isojen nimien kanssa täytyy olla ajoissa liikkeellä.

-Jos tulee kaatosade ja heinäsirkkoja, on laskettava rahat uudestaan. Mutta jos jostain syystä saavutamme järjettömän hyvän tuloksen, ylimääräiset rahat sijoitetaan tulevaisuuden hankkeisiin.

Se on selvää, ettei tapahtumaa kasvateta yhden viikonlopun ja yhden kirkonkylän ulkopuolelle. Tasoa sen sijaan ollaan aina valmiita nostamaan.

 

SUOMEN suvessa riittää musiikkitapahtumia joka lähtöön, mutta Terho katsoo Savitaipale Soi?-tapahtuman löytäneen oman ainutlaatuisen profiilinsa. Keskeisenä ajatuksena on tarjota korkeatasoista musiikkia edullisesti hieman varttuneemmalle väelle.

-Palautteen perusteella tämä on tie, jolla kannattaa jatkaa!

Terhon mukaan laadukkuus huomioidaan muun muassa äänentoistossa ja tekniikassa. Jo viime kesänä tällä saralla onnistuttiin niin hyvin, että esiintyjiltä tulee yhteydenottoja melkein päivittäin. Moni artisti olisi valmis esiintymään oudolla hassunnimisellä paikkakunnalla, jossa kaikki toimii ja henki on hyvä.

-Kun kerran onnistuu saamaan tänne hyviä bändejä, niin silloin keskittyy siihen, että soittajilla olisi hyvä olla.

Terho itse ei ole lauteille kapuamassa. Pähkinänä tunnettu pasunisti viihtyy uudessa roolissaan tapahtumajärjestäjänä.

 

Savitaipale Soi

Toista kertaa järjestettävä musiikkitapahtuma Savitaipaleella 27.-29. kesäkuuta.

Kymmenen konserttia Hakamäellä, Savitaipaleen kirkossa ja paikallisissa ravintoloissa.

Lisäksi toritapahtumia, tai ji?-tuokio, lasten musiikkityöpaja, nukkekotimarkkinat ja Risto Vuorimiehen valokuvia Kuubasta.

Lähde: www.savitaipalesoi.fi

Anne Kokkonen