Evälahti teatterin pääurakoitsija

LAPPEENRANTA. Rakennusurakan arvo on noin kuusi miljoonaa euroa.

Kirjoittaja:
JONNA MIELONEN-JUMISKO

Imatralainen rakennusliike Evälahti on valittu Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin pääurakoitsijaksi. Evälahden urakan arvo on noin kuusi miljoonaa euroa.

Myös sivu-urakoitsijat julkistettiin eilen tiistaina.

-Kaikkiaan nyt päätettyjen urakoiden hinta on 10,7 miljoonaa, sanoo Lappeenrannan teatterikiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Hietamies.

Teatterin rakennussuunnitelmia karsittiin, kun kaupunginvaltuusto linjasi, että kulujen on pysyttävä alkuperäisessä budjetissa. Kulujen karsiminen ei varsinaisesti vaikuta rakentamiseen.

-Pieni näyttämö jää tässä vaiheessa rakentamatta ja olemme joutuneet tekemään isoja säästöjä. Hankkeen loppuunsaattaminen on haastavaa, mutta menemme meille annetulla budjetilla, Hietamies sanoo.

 

Evälahdelle teatterin rakentaminen ei ole urakoista suurimpia. Haastetta tuovat muut asiat, sanoo Evälahden hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti.

Rakennuksen pinnat ja materiaalit vaativat erikoisosaamista. Projektissa tulee myös olemaan mukana paljon aliurakoitsijoita.

-Kaikkien aliurakoitsijoiden hallinnoiminen tulee olemaan haasteellista, Evälahti sanoo.

Teatterin urakka on Evälahdelle mieluinen. Yritys on rakentanut paljon julkisia rakennuksia ja Evälahti on pääurakoitsijana myös kaupungintalon viereiselle tontille rakennettavassa liike- ja toimistotalo Centressä.

Teatterin rakennustyöt alkavat elokuun aikana.

Jonna Mielonen-Jumisko