Larsson vahvistaa SaiPan takalinjoja

Jarmo Hämäläinen

Kirjoittaja:
Ruotsalaispuolustaja Johan Larsson on SaiPan liigajoukkueen tuorein ja tällä erää viimeinen vahvistus. Larsson liittyy SaiPan harjoitusvahvuuteen alkuviikon aikana.

— Larsson on kokenut ja Suomen liigassakin taitonsa näyttänyt puolustaja, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa sanoo.

SaiPan ja Larssonin sopimus kattaa kauden 2014—2015. SaiPalla on optio kaudesta 2015—2016. Larssonilla (186 cm/90 kg) on aikaisempaa kokemusta Suomen liigasta.

HPK:ssa Larsson sai kaudella 2012—2013 45 ottelussa tehopisteet 9+14=23. Viime kaudella hän siirtyi kesken kauden HV71:stä Tapparaan.

Larsson pelasi Tapparan riveissä runkosarjassa 28 ottelua ja pudotuspeleissä 14 ottelua. Kausi päättyi SM-hopeaan.

Tuomenoksan mukaan Larssonista haetaan monikäyttöistä puolustajaa takalinjoille. Rightilta laukovana hän antaa ylivoimaan yhden lisävaihtoehdon.

— Tällä joukkueella lähdetään harjoituskauteen ja CHL-peleihin. Juuri nyt ei etsitä aktiivisesti uusia pelaajia, Tuomenoksa kertoi maanantaina SaiPan ensimmäisiä jääharjoituksia seuratessaan.

 

SaiPa aloittaa harjoituspelinsä 7. elokuuta Kotkassa, missä vastustajaksi tulee Blues. Kotimaassa SaiPa pelaa elokuussa Kuopion turnauksessa ja KooKoon kotikentällä Kouvolassa.

CHL-ottelut SaiPa aloittaa elokuun lopussa vieraspeleillä Sveitsissä ja Saksassa. Ensimmäisen koripelinsä joukkue pelaa vasta 4. syyskuuta CHL-liigassa tshekkiläistä HC Vitkovicea vastaan.

— Harjoituspelejä ei ole nyt kotihallissa, CHL:n otteluohjelma saneli tämän vuoden ohjelman. Kotkan peli on yhdenlaista joukkueen markkinointia sillä suunnalla.

Jarmo Hämäläinen