Styroksin parista golfpomoksi

LAPPEENRANTA. Viipurin Golf uskoo Terhi Salmisen olevan jäseniä lähellä pysyvä toimitusjohtaja.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

Viipurin Golf löysi itselleen uuden pomon muovieristetehtaasta Sastamalasta. Terhi Salminen aloittaa Viipurin Golf Oy:n toimitusjohtajana ja ry:n toiminnanjohtajana 11. elokuuta.

Aiemmin hän on toiminut henkilöstöhallinnon johtotehtävissä Thermisolissa ja sitä ennen Fiskarsilla Ittalan lasitehtaassa. Työkokemusta hänellä on myös muun muassa myynnistä ja markkinoinnista.

-Olen yhden ainoan kerran ollut Irlannissa harjoitusrangen päässä. Silloin lopputulos oli, että pro juoksi paikalle ja huusi että rouva, tämä ei ole mitään jääkiekkoa, Salminen kertoo.

-Ensi maanantaina aloitan alkeiskurssin. Siitä se sitten lähtee. Kuulemma tämä on sellainen laji, että kun tähän kerran hurahtaa, loppuikä menee pelatessa.

Golfyhtiön toimitusjohtajan tehtävä on kaikkea muuta kuin golfin pelaamista.

-On se silti välttämätöntä tietää perusteet, jotta ymmärtää, mistä ihmiset kentällä puhuvat, esimerkiksi kentän kunnossapidosta lähtien. Omalla vastuulla ne lopulta ovat.

 

VG uskoo Salmisen olevan kokemuksensa, osaamisensa ja persoonansa vuoksi jäsenistöä lähellä oleva johtaja.

Salminen muistuttaa yritystoiminnassa pätevän aina normaalit liike-elämän lait, joiden avulla toimintaa pystyy johtamaan.

-Aina uusi toimiala kiinnostaa. Tämä on jotain, mistä en tiedä vielä paljon mitään. Ihan samalla tavalla, kun menin Iittalaan, en tiennyt lasinteosta mitään, ja kun menin eristefirmaan, en tiennyt eristeistä mitään.

-Ihan samalla tavalla nyt otetaan metso käteen, tutustutaan golfiin ja katsotaan.

 

SALMINEN ON syntynyt Savonlinnassa, mutta asunut toistakymmentä vuotta ensin Helsingissä ja sitten Länsi-Suomessa.

-Mieheni on Lappeenranta-taustainen. Hän jäi keväällä eläkkeelle ja rakensimme kompromissina talon Puumalaan.

-Itse en näin nelikymppisenä tunne olevani vielä eläkeiässä.

Salminen toivoo pystyvänsä tuomaan VG:n toimintaan uusia ideoita, koska katsoo toimintaa ulkopuolisin silmin.

-Sellaisia ajatuksia jo vähän muhii, mutta taidan puhua niistä ensin tämän muun porukan kanssa, että onko niissä mitään ideaa vai ei.

Anssi Silvennoinen