Huhtiniemi saakin hotellinsa

Lappeenranta. Korkein hallinto-oikeus antoi ratkaisunsa Huhtiniemen asemakaavasta. Hotellin rakennustyöt alkavat aikaisintaan ensi vuonna.

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi yksityishenkilöiden tekemät valitukset Lappeenrannan Huhtiniemen alueen asemakaavasta.

Kaavan saatua lainvoiman on Ultivista Oy nyt vapaa jatkamaan Huhtiniemen hotellin visiointia.

Sami Alatalo, Ultivistan toimitusjohtaja, on KHO:n päätöksestä mielissään.

— Tämä on meille hyvä, kauan odotettu uutinen. Prosessi vei aikaa, mutta tässä bisneksessä viivästyksiin on ikävä kyllä totuttava.

Hotellin rakennuspuuhiin päästään aikaisintaan vasta ensi vuonna.

Aikataulu on tähän mennessä viivästynyt reilusti: hotellihanke esiteltiin Lappeenrannan kaupungille alunperin jo vuonna 2008.

 

Hotellin yksityiskohtia tai edes sen mittakaavaa Alatalo ei vielä tässä vaiheessa tiedä. Suunnittelua ja rakentamista rajoittavat asemakaava ja myös taloustilanne.

Alatalon mukaan on harkittava tarkasti, minkälainen rakentaminen nykyiseen markkina-aikaan sopii.

Alatalo kertoo, että pelkkä hotellin alustava suunnittelu tulee viemään useita kuukausia. Vielä ei tiedetä varmuudella edes sitä, tuleeko hotellista kylpylähotelli. Suunnitteluryhmä kerätään nyt uudelleen koolle.

— Projekti oli pitkään pysähdyksissä. Detaljisuunnittelu saadaan alkuun vasta nyt, kun kaava on valmis.

70 miljoonan euron matkailualueen tekee Ultivistan ja Conte Invest Oy:n omistama rakennuttajayhtiö Buildia. Lappeenrannan kaupunki omistaa maan vielä. Alatalon mukaan kaupungin kanssa on tehty yhteistyötä hyvässä hengessä.

 

Korkein hallinto-oikeus antoi ratkaisunsa Huhtiniemen alueen asemakaavasta keskiviikkona.

KHO ei muuttanut Kouvolan hallinto-oikeuden tekemää päätöstä. Kouvolan hallinto-oikeus hylkäsi kaikki asemakaavasta tehdyt valitukset vuosi sitten heinäkuussa.

Lappeenrantalaisen Jarmo Niemisen ja kymmenen kanssavalittajan valitus jäi hallinto-oikeudessa osittain tutkimatta. Kävi ilmi, että valituksen perustelut saapuivat hallinto-oikeuteen myöhässä, vasta valitusajan päättymisen jälkeen.

Jenni Hirvinen