SaiPasta Vuoden lauritsalalainen

Lauritsala. Tänä vuonna valinnassa korostettiin yhteisöllisyyttä.

Elina Kirvesniemi

Vuoden lauritsalalainen on tänä vuonna SaiPa.

— Tässä tuli nyt aika monta tuhatta ihmistä valittua samalla kertaa, kunniakirjan ja Lauritsala-mitalin vastaanottanut SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo.

Kallioniemi piti Kyliltä kartanolle -tapahtuman avajaisten juhlapuheen. Tänä vuonna vuoden lauritsalalaisen etsinnöissä korostettiin yhteisöllisyyttä.

— Parempaa esimerkkiä yhteisöllisyydestä on vaikea löytää, Lauritsala-seuran puheenjohtaja, vuoden lauritsalalaisen julkistanut Anne-Maija Laukas perustelee SaiPan valintaa.

Vuoden lauritsalalainen on Lauritsalassa asuva tai toimiva tai Lauritsalasta kotoisin oleva henkilö tai ryhmä, joka on tuonut Lauritsalaa ja Lappeenrantaa positiivisella tavalla esille.

 

Kyliltä kartanolle -tapahtumaa vietetään tänä viikonloppuna neljättä kertaa. Perjantain avajaiset pidettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lauritsalan kartanon navetan sisätiloissa epävakaisen sään vuoksi. Iltakuudelta navetta oli täynnä väkeä.

Kartanon navetassa kyläjuhla jatkui vielä loppuillan. Iltamatanssien juhlijoita tanssitti puoleenyöhön asti The Beatline.

Lauantaina kartanolla on luvassa muun muassa maalaistori, vanhan tavaran tori sekä käsityöläistori. Kartanon päiväkodin pihalla kisataan myös kyläyhdistysten välinen Mölkky-turnaus kello 11 alkaen.

Kirjoittaja:
Elina Kirvesniemi